GÜNDEM

HER ÇARŞAMBA, STADI SAHİPLENME ÇAĞRISI YAPILACAK

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, 16 Mayıs Şehir Stadyumunun TOKİ’ye devredilerek AVM ya da çok katlı bir binaya dönüştürülecek olmasına tepkilerini sürdürüyor.

HER ÇARŞAMBA, STADI SAHİPLENME ÇAĞRISI YAPILACAK
13-07-2017 18:56
Google News

MEVCUT HALİYLE KORUNMALI YA DA PARKA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Stat binasının, mevcut haliyle korunması ya da yeşil alana dönüştürülmesini isteyen çevreciler, her Çarşamba günü eylem yapmaya hazırlanıyor. Eylemin duyurusunu önceki akşam 16 Mayıs Şehir Stadı’nda yapan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş “Kentin yarım asırlık 16 Mayıs Stadının, beton yığınına dönüştürülmek üzere TOKİ’ye devredilmesine hep karşı çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Tek tek yok olan yeşil alanlarımızı sahiplenmek, hepimizin görevidir. Sosyal amaçlı kullanılan yaklaşık 30 dönümlük alan, TOKİ tarafından çok katlı bina ve AVM’ye dönüştürülürse şehrimize faydadan ziyade, zarar verecektir. Stat, doğal şekliyle korunmalı ya da yeşil alan ve park olarak düzenlenmelidir” dedi.

HER ÇARŞAMBA HEM SPOR HEM EYLEM YAPACAĞIZ

Stadın bulunduğu alanın, altyapı ve ulaşım açısından AVM ve çok katlı binalara elverişli olmadığını da belirten Kavuş “Bu bölgenin imar planında kat sınırlaması 3-4 arasında olmasına rağmen TOKİ’ye verilen özel izinde kat sınırlaması ortadan kaldırılmıştır. Bu da hızla betonlaşan şehrimiz için büyük bir risktir. Spor tesisi sıkıntısının yaşandığı şehrimizde stadın doğal şekli ile korunması kentimizin yararınadır. Israrla yıkılacaksa, yeşil alan ve park olmak üzere kültürel bir alana dönüştürülebilir. Yaptığımız görüşmelerde, kurum temsilcileri ve siyasilerin de stadın doğal haliyle korunması gerektiğini söylemeleri, bizi umutlandırmıştır. Artık her Çarşamba akşamı stadı sahiplenmek ve spor yapmak için statta olacağız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete