GÜNDEM

“HER GÜN YENİ SORUNLAR ORTAYA ÇIKIYOR”

HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından cevaplanması istemiyle meclise soru önergesi verirken, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan sorunları gündeme getirdi.

“HER GÜN YENİ SORUNLAR ORTAYA ÇIKIYOR”
29-03-2021 16:57
BATMAN
Google News

 

Vekil İpekyüz “Basına yansıyan bilgiler v ve alınan şikâyetlere göre, 440 yataklı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak yapılan ve daha sonra Bölge Devlet Hastanesi ile birleştirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülen Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde her geçen gün yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde, tekrardan, yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aralık ayında hizmete girmesine rağmen yeniden bakım ve onarıma ihtiyaç duymasıyla gündeme gelmiştir. Hastanenin bakım ve onarımı, 21 Mart’ta ihaleye çıkmıştır. Hastane daha önce MR çekimi için 6 ay gün verildiği, sağlık bandı, eldiven ve tıbbi medikal malzemelerinin eksikliği iddialarıyla gündeme gelmiştir. Ayrıca hastanede gruplaşmalar olduğu ve görevlendirmelerde bu gruplaşmaların etkin olduğu iddiaları da söz konusudur. Başhemşire ve başhemşire yardımcılığı, kat sorumluluğu ve servis sorumluluğu gibi görev dağılımları konusunda ciddi sıkıntıların baş gösterdiği ve bu durumun iş kalitesine ve ekip çalışmasına olumsuz yansıdığı da ifade edilmektedir” dedi. 

3 AY ÖNCE AÇILAN HASTANE. HANGİ USÜLLE BAKIMA ALINDI?
Vekil İpekyüz “Henüz 3 ay önce açılmış bir hastanenin bakım ve onarımı için yeniden ihaleye çıkılmasının gerekçeleri nelerdir? Söz konusu ihale hangi firmaya, hangi usulle verilmiştir? Bakanlığınız tarafından ortaya çıkan bu kamu zararı için herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Ortaya çıkan kamu zararının, yeni yapılan hastane için, ilgili kamu görevlilerine rücusu söz konusu olacak mıdır? Hastanede ortaya çıkan gruplaşmalar sonucu iş dağılımı yapıldığına ilişkin iddialar doğru mudur, bu konuda bir çalışmanız olacak mıdır? Bu ortaya çıkan iş kalitesini etkilemekte midir?” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete