HALKIN SESİ

“HER MAHALLEYE BİR KOMPLEKS YAPILSIN...”

“HER MAHALLEYE BİR KOMPLEKS YAPILSIN...”

“HER MAHALLEYE  BİR KOMPLEKS YAPILSIN...”
30-01-2015 14:07
Google News

Her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek o semtin sakinlerinin sorunlarını ele aldığımız Mahalle’nin Muhtarları köşemiz için Bahçelievler Mahallesi’ni ziyaret ettik. 4. Dönem Muhtarı Mehmet Şirin Yıldız ile 3 bin 137 hane ve 18 bin nüfuslu Bahçelievler Mahallesi’nin sorunlarını ve beklentilerini konuştuk.

SOSYAL PROJELER İSTİYORUZ

Gençlerin topluma kazandırılması için her mahalleye sosyal kompleksler yapılmasını isteyen Mahalle Muhtarı Şirin Yıldız “gençlerimizi topluma kazandırmak için her mahalleye bir sosyal kompleks yapılsın. İçinde spor sahaları, kurslar ve atölyeler bulunsun. Gençlerimiz, internet kafelerde, kahvehanelerde oturup uyuşturucunun batağına düşeceğine buralarda zaman geçirsin. Okul dışındaki zamanlarda da çocuklarımızın buralarda güvende olduğunu bilip gönlümüz rahat eder. Bu konuda Valilik, Belediye işbirliği yaparak mahallelerde bu konuda çalışma başlatsın” dedi.

OKUL ÖNLERİNDE POLİS BEKLETİLSİN

Mahalle Muhtarı Yıldız, mahallenin en büyük sorununun okullardaki güvenlik zafiyeti olduğunu söyledi. Okul önlerinde uyuşturucu madde satıldığını iddia eden Yıldız “çocuklarımızı okula gönderiyoruz ancak okula bile gönderirken tedirginlik içindeyiz. Oysa okullar, çocuklar için en güvenli olan yer olmalıdır. Bu konuda Emniyet Müdürlüğünün daha hassas davranmasını bekliyoruz. Okul önlerinde polisler bekletilsin. Çocuklarımızı gönül rahatlığı ile okula göndermek istiyoruz. Mahalledeki bütün aileler bu durumdan muzdarip. Çocuklarımızın uyuşturucunun batağına düşmesini istemiyoruz” dedi.

TAZİYE EVİMİZ YOK

Bahçelievler’de taziye evi bulunmadığını söyleyen Mahalle Muhtarı Yıldız, taziye evi için yer bulduklarını ancak hayırseverlerden yardım beklediklerini ifade etti. Taziye evi eksikliğinden dolayı taziye ve mevlitleri başka mahallelerde yapmak zorunda kaldıklarını belirten Yıldız “taziyelerde, mevlitlerde, başka mahallelerdeki taziye evlerine gitmek zorunda kalıyoruz. Koskoca mahallede taziye evinin olmaması handikaptır. 3 bin 137 haneli mahalleyiz ancak bir taziye evimiz yok. Bunun için yer tesisi ettik ancak inşaat çalışmalarının başlaması için hayırseverlerin yardımına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK SORUNU KANAYAN YARAMIZ...

Her mahalle gibi Bahçelievler’de de elektrik sorunu yaşandığını ifade eden Yıldız “bazı sokakalrımız karanlıkta. Sokak lambaları bozuk. Onların onarılmasını istiyoruz. Akşam saatlerinde karanlık sokakları bizi ve çocuklarımızı tedirgin ediyor. Bir de kış aylarında sık sık kesilen elektrikler, esnafı bıktırdı. Esnaf, iş yapamıyor. Dedaş bu konuda yeterli hassasiyeti göstermeli” şeklinde konuştu.

EN TEMİZ MAHALLEYİZ...

Bahçelievler’in, kentin en temiz mahallelerinden biri olduğunu söyleyen Yıldız “mahallemizin sokakları oldukça temizdir. Mahalle sakinlerimiz temizliğe duyarlıdır. İnsanlarımız elit insanlardır. Birbirine saygılıdır, komşuluk ilişkileri güçlüdür. 4 dönemdir bu mahallede muhtarım. Herkesi tanırım. Mahallenin sorunlarının giderilmesi için mahalle sakinlerimizle işbirliği içindeyiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?