ROPÖRTAJ

“HER PASTANIN BİR HİKÂYESİ VAR”

KENDİ ELİYLE YAPTIĞI HER PASTAYA BİR DE HİKÂYE YAZIYOR…

“HER PASTANIN BİR HİKÂYESİ VAR”
07-03-2019 16:51
Google News

Bende gelenekselleşti artık.

Her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde konuğum kadınlar…

Bu defa  yine emekçi, çok hamarat bir kadının hikâyesini, köşeme taşıdım.

Kız kardeşi Zeynep, gazetemizin instagram hesabına mesaj attı.

Ablam çok lezzetli pastalar yapıyor. Yarın onun doğum günü ve ona sürpriz yapmak istiyorum” dedi.

“Çat kapı gelmem, pastalar pişirip bize bir şov yapsın” dedim.

Anlaştık.

Sabahında, Muhabirimiz Yusuf ile belirtilen adresteyiz.

Elif Kurt’un evinde.

Kız kardeşi Zeynep de yanımızda tabi.

Elif Hanım, nazik, zarif bir kadın.

Güler yüzlü de…

Yaptığı pastaların fotoğraflarını, videolarını inceliyoruz ilkin.

Sonra hoooop mutfağa…

Küçük, minicik kurabiyeler hazırlamış bize.

Süslemesini yaparken, gerçekten de şov yapıyor, kurabiyelerde Batman Sonsöz, Türkan süslemeleri…

Sonra ışıl ışı mumları yanan bir yaş pastayla geliyor Elif Hanım.

Kendi elleriyle yaptığı doğum günü pastasını kesip ikram ediyor.

Eşini takdir ettim. Epey beyefendi, saygılı. Eşini hayranlıkla izliyor söyleşimiz sırasında.

Doğum günü pastasını yedik afiyetle.

Dışarıda yediğiniz pastalara benzemiyor, oldukça lezzetli, hafif, mideye taş gibi oturmuyor.

“Belli, hamarat kadınsın” dedim.

Başladım lezzet yolculuğunu dinlemeye.

 

Not: Elif Hanımın o lezzetli pastalarına ait görselleri instagramda (pastaannem72) sayfasından mutlaka inceleyin ve sayfayı takibe almayı ihmal etmeyin, çünkü biz artık buradayız…

 

AZİMLİ BİR KADIN

1995 Batman doğumlu, Elif Hanım. 6 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak doğmuş. Genç yaşta evlenmiş. 2 çocuk annesi şimdi. Azimli, gayretli bir kadın. Liseyi dışardan okumaya karar vermiş. Emzirdiği çocuğuyla lise sınavlarına gidip gelmiş, mezun olmuş. Sonra Açık Öğretim’den 2 yıllık İlahiyat Bölümünü kazanmış. Okulu devam ediyor halen…

ANNEMİN EL LEZZETİ BANA DA GEÇTİ

-Nasıl oldu lezzet yolculuğuna çıkışın

“Annem, geniş ailede de bilinir, oldu olası çok lezzetli yemekler pişirir. Her pişirdiği, büyük zevkle yenir. Evin en büyük kızı olduğumdan, annemle mutfakta geniş zaman geçirme fırsatım oldu. Onu yakından izledim. Sanırım elinin lezzeti, bana da geçti. Yemekler pişirdim, kendime özgü tarifler oluşturdum. Yemek dünyası, pasta dünyasına göre daha kısıtlı. Bu yüzden pastalara yoğunlaştım son 1 yıldır. Hayal dünyası geniş bir insanım. El becerim, resim sanatına yatkınlığım var. Hatta resim öğretmeni olmak isterdim hep. Resim öğretmeni olamadım ama iyi bir pastacı oldum galiba:) “

-Peki pasta yapıp, satmaya nasıl başladınız?

“Oğlum için şeker hamurundan bir doğum günü pastası yaptım. İnstagram hesabımdan paylaştım. Sonra 2 katlı pastalar yapmaya başladım. Bir iki derken, paylaştığım fotoğrafların altına ‘pastanın fiyatı ne kadar?’ yorumları gelince ‘bu işi yapabilirim’ dedim kendi kendime. Baktım, yaptığım pastalar afiyetle ve zevkle yeniyor, bana ulaşanların sayısı gittikçe artıyor, ‘tamam bu iş oldu galiba’ dedim… Benim de hikâyem böyle başladı”

KİŞİYE ÖZGÜ PASTALAR YAPIYOR

“Elif Hanım, ailenin de pastacısı olmuş. Ailede kimin doğum günü var, Elif Hanım hemen mutfakta… Eşinin doğum günü pastasını yapmış, diş protezcisi olduğu için adeta bir diş dünyası çizmiş pastaya. Babasına, kız kardeşine, çocuklarına… Kime pasta yapacak olsa, onunla özdeşleştirip süslüyor şimdi. Pasta yapmakla kalmıyor, bir de hikâye yazıyor her pastaya…”

YAPAMADIĞI PASTA YOK

Elif Hanım, şimdilerin trend pastalarından şeker hamuru pastalarında oldukça iddialı. Süslemeleri özellikle çok başarılı. Ama kurabiye, makaron, kek pops, butik kurabiye, kup kek de yapıyor. Tabi ezber görüntülerle değil, kendinden mutlaka bir şeyler katarak”

“HELAL ÜRÜNLER KULLANIYORUM”

-Pastada en önemli unsur nedir sizin için?

“Ben inançlı bir insanım. Temizlik ve hijyene, pastayı yaparken abdestli oluşuma dahi dikkat ederim. Ama olmazsa olmazım var tabi. Pastayı yaparken dikkat ettiğim en önemli şey, helal ürünler kullanmak. Benim şeker hamurum, kremam, pasta kalemim, A’dan Z’ye kullandığım her şey helal markalı”

-Sipariş usulü ile çalışıyorsunuz, değil mi?

“Evet. Doğum günü, yıldönümü, kutlama falan olur, instagram hesabımdan yazarlar. Önce pastasını yapacağım kişiyi tanımak isterim. Nasıl biridir, nelerden hoşlanır. O pastaya baktığı zaman kendinden bir şeyler bulsun isterim”

-En büyük hayalin ne peki?

“Hayalim, ileride butik bir pastane açmak. Çok küçük bir mekânda, rengârenk masa ve sandalye takımları ile dayanıp döşenmiş olsun. Minik minik aksesuarlarla süsleyeyim pastanemi. Çeşit çeşit, farklı tarz ve görüntüde kurabiyeler pişireyim. Günün pastasını yapayım. O pastayı hayal dünyamı kullanarak süsleyeyim. İnsanlara en güzel tabaklarda o pastayı ikram edeyim, nasıl olmuş, beğendiniz mi diye sorayımJ

“HER PASTANIN HİKAYESİNİ YAZIYORUM”

-Elif Hanım, en dikkatimi çeken şey, her pastaya bir hikaye yazıyor olmanız…?

“Evet öyle… Çok güzel bir iş yaptığımı düşünüyorum. İşimi severek yapıyorum. Her detayı düşünerek yapıyorum. Geçen sene bir kadının doğum günü pastasını yaptım. Bu sene nişan pastasını yaptım. Çok mutluluk verici benim için… Doğum günü pastasını yaptığım genç kızların, şimdi çocuklarına doğum günü pastası yapıyorum. Ve bunların tümü, yaptığım pastaların hikâyesi oluyor aslında. Bunları instagram sayfamda paylaşırken, pastaların hikâyelerini de yazıyorum. Çok emek harcıyorum. Hem çok uğraş veriyorum. Her pastaya ‘bu benim yapacağım en güzel pasta olacak’ diyerek yapmaya başlıyorum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?