GÜNDEM

HER ŞEY ATEŞ PAHASI

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artış, vatandaşları kara kara düşündürüyor. Pazardan çoğu zaman eli boş dönen vatandaşlar “her şey ateş pahası” yorumunda bulunuyor.

HER ŞEY ATEŞ PAHASI
21-04-2017 18:55
Google News

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMUYOR

Her geçen gün artan meyve sebze fiyatları, vatandaşların ekonomik planlarını alt üst ediyor. Kentin en işlek ve en ucuz alışveriş yeri olarak bilinen Ala Tevşo’da da fiyatlara yüksek zam oranları yansıyor. Durgunlaşan piyasa ve ekonomik kriz, hayat pahalılığını ortaya çıkarıyor.

REKOR DOMATESTE

Tezgâhlardaki yüksek fiyatlardan dolayı eski yoğunluğunu kaybeden Alo Tevşo’da, domates 6 TL, biber 4 TL, salatalık 1,5 TL, patlıcan 2,5 TL olurken meyvelerde ise durum bundan farklı değil. Çileğin kilo fiyatı 3,5 TL, elma ise 2 TL ile tezgâhlarda alıcısını bekliyor.

“PAZARA GELMEKTEN KORKAR OLDUK”

Haftalık mutfak ihtiyaçlarını karşılamak için semt pazarlarına gitmekten çekindiklerini ifade eden bazı vatandaşlar “her hafta belli periyotlarda meyve ve sebzelerde artış meydana geliyor. Gelirimiz her geçen gün azalırken giderlerimiz ise zamlardan dolayı artış oluyor. Pazara gelmekten adeta korkar olduk” şeklinde konuşuyor. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete