GÜNDEM

HER YERDE ENGEL VAR

Her yıl yazılı kutlama mesajları ya da yemekli programlarla geçiştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireyler yine dertli.

HER YERDE ENGEL VAR
02-12-2019 18:32
Google News

 

Bulundukları kenti rahat kullanamayan, iş hayatında kendine yer bulamayan veya eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan engelli bireyler, diğer insanlar gibi hayatını sürmek istiyor. Önlerine çıkarılan engellerden dolayı kaldırım, yürüyüş yolları, toplu taşıma araçları, kurum binaları ya da bankaları rahat kullanamayan engelli bireyler, “iş yapamaz” yakıştırmasından dolayı iş hayatında da kendine yer bulamıyor. Beden eksikliğinden ziyade, önlerine çıkarılan engellerden dolayı engelli durumuna düşen bireyler, kutlama mesajları ya da yemekli programlar yerine, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. Engelli bireyler, olanaklar eşit hale getirildiğinde en az diğer insanlar kadar başarılı işlere imza atabildiklerini savunuyor.
SOYUNMA ODASINA GİRİŞLERİ BİLE ENGELİ
1. Lig Temsilcimiz Batman Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın, 19 Mayıs Tesislerinde oynadığı karşılaşma sırasında çektiğimiz fotoğraf karesi, engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıları anlatmaya yetti. Tekerlekli sandalyede mücadele veren sporcuların, soyunma odasına giderken rampasız koridorda yaşadıkları sıkıntı, objektiflerimize böyle yansıdı. Rampa olmadığı için birbirine sırt vererek koridordan çıkarmaya çalışan sporcuların azmi ise takdiri hak ediyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete