SPOR

Herkes İçin Spor Federasyonu'ndan Hollanda'da Çevre Dostu Bisiklet Projesi

Ankara Herkes İçin Spor Federasyonu, Hollanda'da çevre dostu bir bisiklet projesi yürütüyor. Türkiye genelinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Herkes İçin Spor Federasyonu'ndan Hollanda'da Çevre Dostu Bisiklet Projesi
28-03-2024 00:10
27-03-2024 19:31
Google News

Ankara Herkes İçin Spor Federasyonu, çevre dostu bir projesini Hollanda'da başlatıyor. Ülke genelinde bisiklet kullanımının ve çevre dostu ulaşım alışkanlıklarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Proje, akademik, idari ve sivil toplum kuruluşlarından gelen katılımcılarla iş birliği içinde yürütülüyor. Türkiye Ulusal Ajansı'nın desteğiyle gerçekleştirilen proje ile hareketli bir yaşam kültürünün oluşturulması amaçlanıyor. Ayrıca bisiklet kullanımını teşvik etmek ve daha yeşil bir gelecek için farkındalık yaratmak hedefleniyor.

Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Kerim Çomoğlu, bisikletin sağlıklı, çevre dostu ve bütçe dostu bir ulaşım aracı olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı ve bisiklet dostu kentlerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Projeyi yürütenler, Hollanda'nın bisiklet politikasını örnek alarak kendi kültürleri ve altyapılarıyla harmanlamayı planlıyor.

Başkan Çomoğlu, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı"nı oluşturduklarını hatırlatarak bisikletle yapılan çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. Amacın sporu zorunluluk olmaktan çıkarıp yaşamın bir parçası haline getirmek olduğunu ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete