SİYASET

“Herkesin oyunu alabilecek bir aday…”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, BBNTÜRK ve TV5’in canlı yayınlarında 6’lı masa, ekonomi ve adalet başta olmak üzere gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Herkesin oyunu alabilecek bir aday…”
28-08-2022 14:41
28-08-2022 14:43
Google News

6’lı masanın Türkiye için önemli bir şans olduğunu dile getiren Ekmen “Son dönemde etkisi iyice artan bölücü, ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dile karşı 6’lı masanın faaliyetleri  Türkiye için elzem bir ihtiyaçtır. 6 ayrı parti, program, kadro, organizasyon, kültür ve gelenek bu ülkenin daha iyi yarınları için çalışıyor. İlk etapta sadece Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş için hareket etmesi planlanan çalışmalar şimdi başta ekonomi ve adalet olmak üzere, seçim güvenliği ve ülkenin yarınlarının inşaası gibi birçok konuda işbirliğine dönüştü. Türkiye’nin bu masadan çıkacak ortak kararlara ihtiyacı var. Sadece kötü gidişi durdurmak için değil, bir daha hiç kötü gidişat olmaması için kökten çözümler üreteceğiz” dedi.

“HERKESİN OYUNU ALACAK BİR ADAY GEREKİR”

6’lı masanın ortak adayı hakkında değerlendirmelerde bulunan Ekmen “6’lı masadaki tüm partilerin ortak hedef ve söylemleriyle uyumlu hareket edecek güçlü bir aday belirlemek, çeşitli zorluklar içeriyor. Ancak bu zorlukların farkındayız ve biz yola çıkarken zorluklara talip olarak çıktık. Aday belirleme sürecinde bütün partilerin oy birliğinin kararını önemsiyoruz. Ancak bu 6 partinin oy birliği yetmez, herkesin oyunu alabilecek bir aday bulmak gerekir. Türkiye’nin bu masadan çıkacak ortak adaya karşı güçlü bir desteği ve umudu var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?