GÜNDEM

“HERKESİN YOLU, BATMAN LİSESİ’NDEN GEÇMİŞTİR”

“Batman Lisesi Adı Yaşatılmalı” şiarı ile change.org’da başlattığımız imza kampanyamıza destekte bulunlar arasında Batmanlı Yazar Sedat Sezgin de yerini aldı.

“HERKESİN YOLU, BATMAN LİSESİ’NDEN GEÇMİŞTİR”
18-07-2017 20:21
Google News

Batman Lisesi mezunu olan Sezgin “Kendimize saygımız olmadığından, tarihimize de sahip çıkmıyoruz. Müslüman toplumların kaderi bu mu? Üstünden asırlar geçmiş bir mekânda hiç oturup dinlendiniz mi? Böyle bir yerde oturup yemek yediniz mi, çay içtiniz mi, uyudunuz mu? Asırlar önce tıpkı sizin gibi yolu oradan geçen insanları hiç hayal ettiniz mi? Neyi düşünüyorlar, neyi tartışıyorlar, neyi hayal ediyorlar o gün yaşamış ama artık bu gün yerlerinde bizler olan bu insanlar? Ben bu mekânlarda bunları düşünmeden edemiyorum. Hatta o mekânda asırlar önce koşuşturan bu insanların seslerini duymaya çalışırım, duyarım da, hayaletleri hafif bir esinti gibi önümden geçip gider, nefes alırım” dedi.

“BU GÜNÜ YAŞATIRSAK, YARINI DA KORUMUŞ OLURUZ”

Batman Lisesi’nin, kentin en eski lisesi olduğunu hatırlatan Yazar Sezgin “Bu gün saçlarında tek bir siyah saç kalmamış okumuş-yazmış, doktor veya öğretmen olmuş, mühendis olmuş birileri varsa bu kentte, yolu muhakkak bu liseden geçmiştir. Bir yerleri yıkmaya çalıştığınızda, neleri de aslında yıkacağınızı iyice hesaplamalısınız, bunu sadece para-ekonomik olarak düşünmeyin. Sadece insanlarda ruh aramayın, mekânların da bir ruhu olabilir. Müslüman toplumların kaderi ya da Ortadoğu insanlarının kaderi bu. Başkalarına fırsat vermeden kendi elleriyle belleklerini yok etmeye hazırlar. Kimisi binlerce yıllık tarihi yok etmeye çalışır, kimisi başka bir yerde barajlar yaparak oranın tarihini sular altında gömmeye çalışır, kimisi de ilerde müze olabilecek bir mekânın duvarlarını kepçelerle yıkmaya çalışır” ifadelerini kullandı. 

Not: Batman Lisesi Adını yaşatalım şiiarıyla başlatılan kampanyamıza destek için change.org tıklayabilirsiniz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete