GÜNDEM

HEVİ’DE ÜRETİLEN TAKILAR, İLGİ TOPLUYOR

5 yıldır kentin kenar semti olarak bilinen Petrolkent Mahallesi’nde faaliyet yürüten ve düzenlediği atölye çalışmaları ile kadınları iş hayatına kazandıran Hevi (Umut) Kadın Atölyesi, ürettiği takılarla ilgi toplamaya başladı.

HEVİ’DE ÜRETİLEN TAKILAR, İLGİ TOPLUYOR
06-09-2016 22:04
Google News

TALEBE GÖRE TASARIM YAPILABİLİYOR

Hevi Kadın Atölyesi’nde üretim yapan kadınlar, kadın ve çocuklara yönelik kıyafetler, süs eşyaları ve dekoratif malzemelerin yanı sıra takı tasarımında da adından bahsettirmeye başladı. Kolye, küpe, halhal ve bileklik olarak kullanılan takılar, müşterinin talep ve isteğine göre de tasarlanabiliyor. Atölyede kurs gördükten sonra aldığı sertifikalarla üretime geçen kadınlar, ürettiği ürünlerin satışından elde ettiği gelirle ailesini geçindiriyor. Ekonomik gelirin yanı sıra sosyal hayata da girme fırsatı yakalayan kadınlar, yaşamın zorlukları ile daha iyi mücadele edebildiklerini belirtiyor.

TAKILAR, SOSYAL MEDYADA İLGİ TOPLADI

Kadınların el emeği ile üretilen ürünler, Hevi Kadın Atölyesi adına sosyal paylaşım ortamı facebook’ta açılan hesapta paylaşılıyor. Kadınlar tarafından tasarlanan birbirinden çeşitli takılar, facebook hesabında en fazla ilgi gören ürünler arasında yer aldı. Takıların yanı sıra kadınlar tarafından üretilen giysi ve süs eşyaları da Hevi Kadın Atölyesi’nin paylaşım sayfasında yer aldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete