GÜNDEM

HEYECANLANDIRAN İLUH DERESİ HABERİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Batman Ziyareti sonrası açıklama yapan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Batman İl Başkanı Av. Akif Gür, derenin ıslahı için gerekli talimatların verildiğini açıkladı.

HEYECANLANDIRAN İLUH DERESİ HABERİ
31-10-2020 00:29
Google News


İLUH DERESİNE YEŞİL IŞIK…
Bakan Kurum, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi. İluh Deresi’ni inceleyecek olan Bakan Kurum, İzmir Depremi nedeniyle kentten ayrılmak zorunda kaldı. AK parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti Batman İl Başkanı Av. Akif Gür, Bakan Kurum’un ziyareti sonrası yaptıkları ortak açıklamada “Israrlı davetlerimizi kırmayarak Batman'a teşrif eden Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Program, deprem nedeniyle yarıda kaldıysa da çevre ve şehircilik ile ilgili taleplerimiz olumlu karşılanıp gerekli talimatlar verilmiştir. En önemli talebimiz, Batman'da kangren haline gelmiş İluh Deresinin ıslahı ve çevresinin dönüştürülerek daha yaşanılır bir hale getirilmesiydi. Daha önceki görüşmelerimizde Sayın Bakanımız destek vereceklerini ifade etmişlerdi. Bugün de İluh Deresine komşu olan Petrolkent ve Karşıyaka Mahalleleri’nde imar düzenlenmesi yapılması ve diğer etaplarda bulunan İluh, Yeşiltepe, 19 Mayıs ve Kısmet Mahallelerinin yerinde kentsel dönüşüm kapsamında dere ıslahı, kamulaştırma ile birlikte yeşil bir şehir hattı oluşturulması için gerekli talimatlar verilmiştir. İluh ve çevresindeki mahalleler imar çalışması ve kentsel dönüşüm ile birlikte yeni bir çehreye kavuşacaktır” dedi.

BAKAN, TALEPLERİ OLUMLU KARŞILADI
Esentepe'de Millet Bahçesi ve Kent Meydanı projesi atık su arıtma tesisi projesi ve TOKİ kapsamında yapılacak konut taleplerinin de Bakan Kurum tarafından olumlu karşılandığını belirten Özdemir ve Gür “İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımızın dile getirdiği talepler de Sayın Bakanımız tarafından olumlu karşılanmıştır. Her ne kadar programda Hasankeyf ziyareti olduğu halde ziyaret yapılamasa da Hasankeyf ile ilgili 130 dönümlük millet bahçesi, şap vadisi, aqua park, kent meydanı vb projeler de programa alınmıştır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete