GÜNDEM

HİBE BAŞVURULARI BAŞLADI

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe proje başvurularını 8 Haziran tarihi itibari ile başlattı.

HİBE BAŞVURULARI BAŞLADI
10-06-2020 18:40
Google News

 

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir. Başvurular 17 Temmuz’a kadar devam edecektir. Projeler, www.iskur.gov.tr adresinde yayımlanan başvuru rehberi ve formuna göre projelerini hazırlayarak il müdürlüğümüze teslim edebilirler. Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonca, kendi işini kurmak isteyen ve en az yüzde 40 oranında engelli raporu olan kişilere, 5 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 15 bin TL İşletme Gideri Desteği (su, elektrik, ısıtma ve iletişim giderleri), 45 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplam 65 bin TL, eski hükümlülere yönelik ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar destek verilecektir” dedi.

ŞU PROJELER DESTEKLENECEK:
Hibe desteğinden, engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler ve korumalı işyeri desteğine yönelik projelerin destekleneceği belirtildi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete