SİYASET

“HİÇBİR VESAYETE TESLİM OLMAYIZ”

23. Dönem Batman Milletvekili ve AK Parti Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Kanal 24 TV’de Son Baskı Programına konuk oldu.

“HİÇBİR VESAYETE TESLİM OLMAYIZ”
27-02-2015 18:33
Google News

Ankara Haber Müdürü Melik Yiğitel’in konuğu olan Ekmen, paralel yapı, çözüm süreci, yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yiğitel’in sorularına cevap veren Ekmen “Paralel yapı ile mücadele ilk kez 7 Şubat MİT Krizi ile sinyal verdi,  ardından 17–25 Aralık Darbe operasyonlarından sonra Devlet bu yapı ile mücadeleye başladı. Soruşturmalar 26 Aralık’tan sonra başladı. Bu yapı ile mücadelede partimizin kararlılığı tamdır. Biz hiçbir vesayet odağına teslim olmadık, olmayız” dedi.

YENİ ANAYASA ÇOĞULCULUĞU ESAS ALACAK

Ekmen, Yeni Anayasa ve Başkanlık ile ilgili açıklamalarında “Ama 28 Şubatta darbe oldu, o gün darbe mağduru olan bir hareket bu gün ülkeyi yeniden inşa ediyor. Bu inşa da Yeni Anayasayla taçlanacaktır.  Anayasa 1921 Anayasasında olduğu gibi yerel yönetimlerin güçlü olduğu, herkesin kendini ifade edebildiği, çoğulcu, silahların sustuğu, demokratik normların her alanda yaşandığı bir  Anayasa olacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete