SASON

HİNDİ ÇİFTLİĞİ İLE AİLESİNİ GEÇİNDİRİYOR

Batman’ın Sason İlçesine bağlı Topluca Köyünde yaşayan Mahsum Çelik isimli genç çiftçi, kendi imkanlarıyla köyün yaylasında kurduğu hindi çiftliği ile ailesine büyük maddi destek sağlıyor.

HİNDİ ÇİFTLİĞİ İLE AİLESİNİ GEÇİNDİRİYOR
13-11-2017 20:58
Google News

Köyün yaylasında bulunan bir alana kurulan çiftlikte doğal ortamlarda yetişen hindiler, isteğe göre canlı ya da kesilmiş olarak satışa sunuluyor. Mahsum Çelik, vatandaşlara daha sağlıklı hindi eti sağlamak için bu işe koyulduklarını söyledi. 
HİNDİLER DOĞAL ORTAMDA YETİŞTİRİLİYOR
Çiftlikteki hindilerin tamamen doğal ortamda yetiştirildiğine değinen Mahsum Çelik, “Kurduğum hindi çiftliğinde yaklaşık olarak 400 tane büyük hindi yetiştirmekteyim. Çiftlikte bulunan hayvanlarımız hiçbir şekilde ilaç veya kimyasal maddelerle değil tamamen doğal olarak yetiştirilip gelen müşterilere satılmaktadır. İsteyen aldığı hayvanı canlı olarak alıp evine götürüyor, bazı müşterilerimiz ise hayvanın kesilmesini, kesim sonrası temizlenip hazır hale getirilmesini istiyor.” dedi. Çelik, Tamamı ile doğal ortamda yetiştirilen hindileri canlı ya da kesilmiş olarak müşterilerin hizmetine 100 ile 150 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını ifade eden Çelik, kendilerine 0541 968 57 29 numaralı telefondan ulaşılabileceğini belirtti. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete