GÜNDEM

HIRSIZLARA “KAFESLİ” ENGEL

“Bayındırlık Mahallesi, yarı açık cezaevi gibi”

HIRSIZLARA “KAFESLİ” ENGEL
02-12-2015 19:03
Google News

Kentte hızla artan hırsızlık olayları, vatandaşları adeta canından bezdirdi. Vatandaşlar, evlerinin balkon ve pencerelerini demir parmaklıklarla kapatarak hırsızlık olaylarının önüne geçmeye çalışıyor.

Bayındırlık Mahallesi’nde evlerin balkon ve pencerelerinin demir parmaklıklarla kapatılması, evlere kafes görünümü verirken, mahalle sakinlerinden Serhat Daş ise alınan önlemlerle birlikte hırsızlık olaylarının azaldığını söyledi.

EVİMİZ HAPİSHANEYE BENZİYOR AMA BAŞKA ÇARE YOK

Kürtçe yaptığı açıklamada, hırsızlık olaylarının kendilerini bezdirdiğini söyleyen Güler Yalçın “Mahallemizde hırsızlık olayları çok artmıştı. Mahalleli olarak bu önlemli aldık. Evimiz hapishaneye benziyor. Ancak başka çaremiz yok” dedi.

“ALTINI OLAN KİŞİLER TAKİP EDİLİYOR”

Mahalle sakinlerinden Şakir Artık ise altın sahibi olan kişilerin, hırsızlar tarafından takip edildiğini ileri sürerek “Kadınlar, kollarında altın taşıyamaz hale geldi. Evlerde dahi altında saklanamıyordu. Hırsızlar, altını olan kişileri takibe alıp evini soyuyordu. Evlerimizi kafeslerle çevirdik. Bu durum bizi rahatsız ediyor ama yapacak başka bir şey yok” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete