Hız tutkunları yandı!

Batman’da yapay zekâ destekli radar sistemi kuruldu. Yaşamın her alanında kullanılmaya başlanan yapay zekâ bu kez trafik denetimlerinde kullanılacak.

Trafikte yeni sistem olarak adlandırılan yapay zekâ destekli hız ihlal tespit tadar sistemi ilimizde de kullanılmaya başlandı. Batman Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü emrine verilen sistem, belirli caddelerde dönüşümlü olarak devreye alındı.

ÇOKLU HIZ TESPİTİ YAPABİLİYOR

Savunma Sanayii tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve operatör olmadan çalışabilen yapay zeka destekli hız ihlali tespit sistemi, 6 şeritli yolda tüm şeritleri tarayarak, motosiklet dahil 6 aracın hızını aynı anda tespit edebiliyor.

POLNET SORGUSUNUDA YAPABİLİYOR

Operatör olmadan çalışabilen yapay zekâlı hız ihlal tespit sistemi, araçların doğrudan polnet (arşiv) üzerinden sorgusu ile Genel Bilgi Taraması (GBT) yapabiliyor. Araması, yakalaması veya bir sakıncası olan araçlar anında tespit ediliyor. Sistem, emniyet kemeri takmama, cep telefonu kullanma, şerit ihlali yapma, makas atma gibi yoğun yapılan kural ihlallerini de tespit ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ