Hızlı ve Öfkeli Filminde Yer Alan Japon Otomobillerin Epey Şaşıracağınız 2. El Fiyatları

İlk olarak tam 17 sene önce vizyona giren ve gelmiş geçmiş en iyi araba temalı film serisi olmayı başaran Hızlı ve Öfkeli serisinde yer alan arabaların fiyatları sizleri çok şaşırtacak.

Hızlı ve Öfkeli Filminde Yer Alan Japon Otomobillerin Epey Şaşıracağınız 2. El Fiyatları
25-06-2018 17:41
Google News

Elbette ki otomobillerin bu fiyatlarının filmle alakalı olup olmadığı konusu tartışmaya açık. Bu biraz da 'Italian Job' filmi sayesinde Mini Cooper araçların pahalılaşmasını iddia etmeye benziyor. Belki de zaten popüler olmak üzereydiler veya zaten iyi araçlardı; bunu net olarak bilemeyiz.

""

Ancak ortada bir gerçek var ki bu tip filmlerde yer alan otomobillerin fiyatları hiç düşmüyor. Aksine, dudak uçuklatmaya devam ediyor. Hızlı ve Öfkeli serisinin üçüncü filminden sonra (bu arada bizce, Vin Diesel'in sonda görünmesine rağmen serinin en kötü filmiydi) en bilindik Japon otomobillerin fiyatları durmaksızın artıyor.

Şu anda Toyota Supra'nın ikinci el fiyatı 70.000 doları bulmuş vaziyette. Türk lirasına hesaplarsak şu an için bu araçları almak için 320 bin lira gibi bir meblayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Aynı şekilde Nissan 240SX'in fiyatı 22 bin dolar ve Integra GS-R'nin fiyatı da 20 bin dolar seviyesinde devam ediyor.

Belki de filmin bitmek bilmeyen popülerliği bu fiyatlara sebep oluyor ama piyasada bunun bir karşılığı var. Hızlı ve Öfkeli filmi beyaz perdeyi ne kadar etkilediyse, otomobil fiyatlarına da bir o kadar etki yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete