SİYASET

“HİZMET AŞKIYLA DOLUYUM”

AK Parti İl Teşkilatı, 6. Olağan İl Kongre öncesi basınla bir araya geldi. TP Kristal Park’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıya Milletvekili Ataullah Hamidi, İl Başkanı Murat Güneştekin, Kadın Kolları Başkanı Mevlide Bilici ve Merkez İlçe Başkanı Yusuf Bülbül katıldı.

“HİZMET AŞKIYLA DOLUYUM”
01-02-2018 22:07
Google News

“HER KESİMİ TEMSİL EDİYORUZ”
Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti’yi, Türkiye’nin Partisi şeklinde tanımlayarak “Cumhurbaşkanımız, kongremize teşvik edecek. İl Başkanlığımız, teşkilatımız ve bizler, dört koldan hazırlık içindeyiz. Cumhurbaşkanımızı nasıl en iyi şekilde ağırlarız gayreti içerisindeyiz.  Biz, bütün Türkiye’nin partisiyiz. Her kesimi temsil ediyoruz” dedi.
“GÜNDEMİMİZDE ÖNEMLİ PROJELER VAR”
Gündemlerinde, Batman için önemli projelerin olduğunu belirten Hamidi “Meclise gittiğim günden beri raporlarım mevcut. Kütüphaneler, yatırımlar, Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Bir kütüphane projemiz var. Türkiye’de eşi benzeri yok. Programa aldık. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Eğer gücümüz yeterse 2019 yılına yetiştirmeye çalışacağız” dedi. 
“MUŞ YOLUNU HALETTİK”
Batman’da hava yollarında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Hamidi,  “Hava yolu ile ilgili sorunları gidermeye çalışıyoruz. Batman’da gittiğim günden beri en çok üzerinde durduğum Batman-Sason üzeri Muş yolu, Batman-Savur yolu üzeri Mardin yolu, gündemimde. Biz Muş yolunu halettik. Muş Milletvekili ile el ele vererek karayolu ağına aldırdık. Artık Bitlis, Tatvan üzerinden Muş’a gideceğimize, kestirmeden Sason üzerinden gideceğiz” dedi.
“5 PROJEYİ CUMHURBAŞKANIMIZA SUNDUK”
Batman için 5 projeyi, Cumhurbaşkanına sunduğunu ifade eden Hamidi, “Batman ile ilgili 5 projeyi, yazılı olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Projelerimiz, üniversite üzerinden Savur-Mardin yolu, Tıp Fakültenin Batman’a kurulması, fuar ve kongre merkezi, hızlı trenin Batman’a ulaşması ve diğeri de demiryollarının şehrin dışına çıkarılması. Bürokrasi aşmak zor, her yerde önümüze engeller çıkıyor” dedi.

“HİZMET AŞKIYLA DOLUYUZ”
Hizmet aşkıyla dolu olduğunu aktaran Hamidi “Batman’a yabancı değiliz. Vallahi hizmet aşkıyla doluyuz. Allah rızası için, insanlık için, insanların rahat etmesi için uğraşıyoruz. Mutlaka yapabildiklerimiz var. İçimizden gelen ah keşke şunu da yapabilsek ama imkânlar elvermiyor. Bir insana hizmet gittiği zaman dünyalar bizim oluyor” sözlerini kullandı. 
“NE ESKİ LİSTE, NE YENİ LİSTE VAR”
Kongre öncesi çıkan Ak Parti’de ikinci liste sorununa değinen Hamidi, “AK Parti’de yarışırız, kendi içimizde en iyisini yapmaya çalışırız. Ama sonunda tek yumruğuz. Bizde bir sıkıntı yok. Ne eski liste var, ne yeni liste var. Hiçbir problem yok. Her şey yolunda” dedi. 
HAMİDİ, ÜNİVERSİTEDE YAŞANANLARI DEĞERLENDİRDİ
Hamidi, üniversiteyle ilgili basında yer alan iddialara ilişkin “Üniversite’deki olayları takip ediyorum. Memleketimize zarar gelecek şeylerden kaçınmak lazım. Şahıslar üzerinden, bir takım ufak olaylar üzerinden, ilimize gelecek yatırımların önüne geçmek, çalışanların moralini bozmak, doğru değil. Herkes kendine göre bir hesap içerisinde. İyi veya kötü, herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Geçmişte Batman Üniversitesi iyi bir sınav vermedi. Çok geride kaldık. Bir kişinin yanlışı ile bütün camiayı baltalamak doğru değil. Rektörlüğe yazı gelmiş. Üniversitede, erkek mi kadın mı olduğu belli olmayan, yüzü görünmeyen bir takım şüpheli kişilerin gezdiği, tedirginlik oluşturulduğu yazılmış. Bugün Türkiye’nin hiçbir yerinde başörtü veya giyinme problemimiz yok. Herkes başı açık, başı kapalı, kardeşçe yaşayabiliyor. Allah göstermesin üniversitemizde bir canlı bomba patlarsa, bunu hesabını kim ödeyecek. Rektörlük diyor ki üniversitedeki yönetmenliği uygulayın. Bu yönetmelik nedir? Başörtüsüne bir yasak yok, ama erkek mi kadın mı olduğu belli olsun. Yani bu kadar kıyamet koparmanın anlamı yok” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete