HALKIN SESİ

HİZMET BEKLEYEN MAHALLE: 19 MAYIS

Her hafta bir mahallenin sorun ve beklentilerine yer verdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için, 19 Mayıs Mahalle’sindeydik. 3. Dönem Muhtarı Mehmet Kolaldıran ile 12 bin nüfuslu ve 4 bin seçmeni olan 19 Mayıs Mahallesi’nin sorunlarını ve beklentilerini konuştuk.

HİZMET BEKLEYEN MAHALLE: 19 MAYIS
15-11-2015 12:38
Google News

 “İLUH SORUNU BİTSİN”

Yıllardır kentin kanayan yarası olan İluh Deresi sorununun halen çözülmediğini söyleyen muhtarımız, İluh Deresinin ıslah edilmesini istedi. Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün bu konuda daha hızlı hareket etmesini isteyen Kolaldıran“İluh Deresi, yıllardır bu kentin kanayan bir yarasıdır. Kentin ortasında koca bir çöplük yuvası olarak duruyor. İluh Deresinin artık ıslah edilmesini istiyoruz. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e bizzat kendim bu sorunu ilettim ama henüz bir çalışma yapılmadı. Belediye gibi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumların da bu konuda harekete geçmesini istiyoruz. Bu sadece tek bir kişinin sorunu değil tüm Batmanlıların sorunudur. İluh temizlenmediği takdirde Batman da temizlenemez” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ”

Batman’ın eski mahallelerinden biri olan 19 Mayıs Mahallesi’nin kentsel dönüşüme açık olduğunu belirten Muhtar Kolaldıran “Mahallemizin % 99’u kentsel dönüşümü destekliyor. Mahallemizde bulunan çoğu evlerin tapuları olmadığı için mahalle sakinleri kentsel dönüşüm olursa tapularımız olur. Mahallemiz eski bir mahalle olduğu için binalar, caddeler hep eski eğer kentsel dönüşüm olursa mahallemiz canlanır” şeklinde konuştu.

“DEDAŞ HAZIRLIKLARINI YAPSIN”

Elektrik kesintilerinin 19 Mayıs’ta eziyete dönüştüğünü ifade eden Kolaldıran “Elektrik kesintisi bütün kentin en büyük sorunudur. Ancak altyapı sorununun had safhada olduğu 19 Mayıs’ta elektrik kesintileri daha büyük eziyete dönüşüyor. Tek sıkıntımız elektrik kesintileri değil. Elektrik lambaları da çalışmıyor.  Sokaklar karanlığa mahkûm oluyor. Çocuklarımız okuldan geç çıktığı için onlar için endişeleniyoruz” ifadelerini kullandı.

“PARK VE TAZİYE EVİ YAPILACAK...

12 bin nüfuslu 19 Mayıs Mahalle’sinde park ve taziye evinin eksik olduğunu söyleyen Muhtar Kolaldıran “Mahallemizde 6 bin öğrenci bulunuyor. Onların gezeceği ya da ailelerin oturacağı bir park yapmak için kolları sıvadık. Yahya Kemal Ortaokul’un yanında bulunan 20 bin dönümlük arazi üzerine park ve taziye evi yapacağız. Böylelikle mahallenin sorunları olan Park ve taziye evi eksikliğini de gidermiş olacağız” dedi.

“BARIŞ İSTİYORUZ...”

Son zamanlarda yaşanan çatışma ortamından herkesin etkilendiğini belirten muhtarımız“ Biz barıştan yanayız. Yaşanan çatışma ortamı hepimizi üzmektedir. Bizim tek gayemiz barışın olmasıdır. Ne Kürt’ün ne de Türk’ün ölmesini istiyoruz. Barış ve huzur ortamının gelmesi için herkes elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

19 MAYIS MAHALLESİ NASIL BİR MAHALLE?

Muhtar Mehmet Kolaldıran, 19 Mayıs Mahallesine ilişkin önemli bilgiler de veriyor. Kolaldıran “Mahallemiz eski ve şirin bir mahalledir. İnsanları sıcak ve birbirlerine yardım etmeyi sever. Mahallemizde bulunan bütün eksiklikleri gidermek için elimizden gelenini yapacağız.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete