YAŞAM

Hobi olarak başladı, kazanca dönüştürdü

Batman'da hobi olarak kati yapmaya başlayan Rojken Dartan'ın merakı kazanca dönüştü.

Hobi olarak başladı, kazanca dönüştürdü
13-02-2024 14:38
13-02-2024 14:40
BATMAN
Google News

Batman'ın Taşlıdere Doğancık Köyünde Rojken Dartan, derslerden kalan boş zamanını değerlendirmek amacıyla kati yapmaya başladı. Hobi olarak lise yıllarında öğrendiklerini yapmaya başlayan Dartan, zamanla evinin bir odasını atölye yaptı. Aile yakınları ve arkadaşlarına yaptığı tablolar sosyal medyada paylaşılınca yoğun gören genç kız, sipariş almaya başladı.

ÜÇ BOYUTLU TABLOLAR YAPIYOR

Yaptığı el işi ürünlere ilginin her geçen gün arttığını belirten Dartan “Köy evinde yaşıyorum. Yapacak bir iş olmadığından oldukça sıkılıyordum. Aklıma lise yıllarımda öğrendiğim rölyef tabloları geldi. Hem okuyup hem kalan zamanımı sanatla geçirmek istedim. Kendime inandım ben bu işi yapabilirim dedim. Hazır kağıtlardan posterleri keserek boyut kazandırıyorum. Çok sabır gerektiren bir iş. Bir tabloyu yapmak bazen bir ayı buluyor. Bu işi severek yapıyorum" dedi.

SİPARİŞ ALMAYA BAŞLADI

Sipariş almaya başladığını kaydeden Dartan “Hobi olarak başladım, zamanla evimin bir odasını atölye yaptım. Yakınlarıma tablo yaptım. Yaptıklarımı internet üzerinden pazarlamaya başladım. Hobi olarak başladığım işi ev ekonomisine katkıya dönüştürdüm. Unutulmaya yüz tutan kati sanatını yaşatmış olmaktan mutluyum" dedi.

Dartan’a instagramda @rolyef_atolyem_ hesabından ulaşabilirsiniz.


 HABER: Ubeydullah Baş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete