TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hububatta rekolte beklentisini yükseltti

Bitlis merkez ve ilçelerinde sertifikalı tohumlarla ekilen buğday ve arpadan 150-180 bin ton civarında ürün elde edilmesi bekleniyor.

Hububatta rekolte beklentisini yükseltti
08-09-2023 12:36
08-09-2023 12:37
BATMAN
Google News

Tarım ve Orman Bakanlığının sunduğu desteklerden yararlanarak il genelinde 300 bin dönüm alanda sertifikalı tohumlarını toprakla buluşturan çiftçiler, hububat tarlalarında hasadı tamamladı.

Kuraklık nedeniyle geçen yıl 69 bin ton buğday ve 40 bin ton civarında arpanın hasat edildiği Bitlis'te, bu yıl hem sertifikalı tohum desteği hem de ilkbahar yağışlarının etkisiyle rekolte beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik, AA muhabirine, kentte destekledikleri üretim çeşitleri arasında hububat alanlarının önemli yer tuttuğunu söyledi.

Bitlis'in üretim deseninde buğday, arpa, çavdar ve yulaf yetiştiriciliğinin ön planda olduğunu anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Bu yıl 300 bin dönüm alana ekilen hububat alanlarımızda önemli bir rekolte beklentisi içindeyiz. Hatta öyle iddialı ki buğday ve arpa üretiminde yüzyılın en verimli senesindeyiz. Saha çalışmalarımız bunu göstermektedir. Devletimizin bu alanda destekleri var. Ahlat ve Adilcevaz'daki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) çiftçilerimizden buğdayın tonunu 9 bin 250, arpanın tonunu ise 7 bin 500 liraya alıyor. Randevulu sistemle çalışan TMO günlük bin tondan fazla buğday alımı gerçekleştiriyor." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete