SİYASET

HÜDA PAR’DAN REKTÖR’E ZİYARET

Batman Üniversitesinde çarşaflı öğrenciler için kaleme alındığı ileri sürülen yazışmanın yankıları sürerken, Hüda Par Heyeti konuyla ilgili bilgi almak üzere Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’u ziyaret etti.

HÜDA PAR’DAN REKTÖR’E ZİYARET
21-12-2017 19:27
Google News

REKTÖR “O BELGEDE YASAKLAYICI BİR İBARE YOK”

Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök’ü ağırlayan Rektör Durmuş, tesettür ve başörtüsü ile ilgili sorunlarının olmadığını belirterek, sosyal medyada dolaşan Rektörlük imzalı resmi belgede, kılık kıyafeti yasaklayıcı hiçbir ibarenin bulunmadığını vurguladı. Yükseköğretim Kurumlarının Kılık Kıyafet Yönetmeliği diye bir yönetmeliğin de olmadığını söyleyen Rektör Durmuş, sosyal medyada çıkan haberlerin tek taraflı olduğunu ileri sürdü.

“BATMAN ÜNİVERSİTESİ HUZUR ÜNİVERSİTESİDİR”

Batman Üniversitesi’nin, Türkiye’nin en huzurlu üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Rektörü Durmuş,“Üniversitemizde tesettürle ilgili en ufak bir kaygı yok, tedirginlik yok, Batman Üniversitesi huzur üniversitesidir. Kesinlikle gündemimizde böyle bir konu yok. Bu, art niyetli insanların gündeme getirdiği suni bir gündemdir” dedi.

“ÖĞRENCİLER TEDİRGİN”

Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ise, “Öğrencilerimiz, özellikle tesettürlü gelen öğrencilerimiz tedirgin. Son açıklamalardan ve gelişmelerden sonra özellikle sizin ağzınızdan bunu duymak çok önemlidir” dedi. (Üniversite Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete