SİYASET

HÜDA PAR’LI DOĞRU, ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE TEPKİLİ..

Hüda Par İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Cumhurbaşkanı Tayyib Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” sözleri ile ilgili basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR’LI DOĞRU, ERDOĞAN’IN SÖZLERİNE TEPKİLİ..
19-03-2015 21:21
Google News

Erdoğan’ın açıklamalarını facia olarak değerlendiren Doğru “Cumhurbaşkanının bu açıklamaları tam anlamıyla bir fecaattir. Yüzyıldan fazla bir zamandır ortada olan Kürt sorunu, yok demekle ortadan kalkacak bir mesele değildir. Çözüm sürecinin konuşulduğu ve gündemde olduğu bir zamanda böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

KÜRTÇE, İKİNCİ DİL OLARAK KABUL EDİLMELİ

Kürt sorununu ortadan kaldırmak için 7–8 Mart tarihlerinde Diyarbakır’da 3 bin 500 STK adına 600 delegenin katıldığı Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayında ortaya konulan görüşler ve 28 maddeden oluşan sonuç bildirgesinin uygulanması gerektiğini belirten Doğru “Kürt medreselerine resmi statü verilip önlerindeki tüm engellerin kaldırılması ve anadilde eğitiminin başlatılması, devletin asli iki unsurundan biri olan Kürtlerin dili ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi gerekir. Bu maddeler ivedilikle uygulanmalıdır” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete