SİYASET

Hüda Par’lı Vekil, Kurmanci ve Zazaki’ye atama istedi

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde 50 atama gerçekleştirildiğini hatırlatarak 20 milyonun üzerinde Kürt Vatandaşlar için bu sayının düşük olduğunu söyledi.

Hüda Par’lı Vekil, Kurmanci ve Zazaki’ye atama istedi
04-10-2023 15:18
04-10-2023 15:22
BATMAN
Google News

Milletvekili Ramanlı, TBMM'de partisinin iç ve dış gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaştıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde yaşanan atama azlığının hatırlatılması üzerine Ramanlı "Atama bekleyen Kurmanci, Zazaki ve diğer dillerdeki öğretmenlerin süreç içerisinde ilk zamanlardakine nazaran düşük seviyede, sayıda bir atama yapıldığını hep beraber müşahede ettik. Her ne kadar geçtiğimiz yıl bir kıpırdanma yaşansa da ki Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde 50 civarında bir atama gerçekleştirilmişti ama sayısı 20 milyonun üzerinde olan Kürt vatandaşlarımız için bu sayı elbette ki çok düşüktür" dedi.

BATMAN'IN GERÇEKTEN YIĞINLA SORUNLARI VAR

İluh Deresi'nin ıslah sorununa değinen Ramanlı "Ben Batmanlıyım, Batman Milletvekiliyim. Batman'ın gerçekten yığınla sorunları var. İluh Deresi belki on yılların sorunu. Evet geçmiş dönemde İluh Deresi'nin ıslahı ile ilgili bir proje başlatıldı, birinci etapta kamulaştırmalar son aşamaya getirildi ama ikinci etaplar için maalesef kaynak yetersizliği sebebiyle kamulaştırmalar yapılamıyor, buna bağlı olarak da ıslah gecikiyor. İluh Deresi ki, şehrin tam ortasından geçen bir dere, ıslah edilmesi, bundan yıllar önce yapılması gereken bir proje iken bugün hala maalesef gündemimizde. Belki kentsel dönüşüm veya revizyon planlarıyla kamulaştırma bedelinin yüklerinden de bir nebze olsun kurtularak İluh Deresi'nin ıslahının çalışmalarının bitirilmesi için biz de sürecin takipçisiyiz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete