SİYASET

Hüda Par’lı vekilden dikkat çeken paylaşım

Hüda Par Batman Belediye Başkan Adayı ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, projelerinin ayrıntılarını sosyal medya ortamında paylaşmaya başladı.

Hüda Par’lı vekilden dikkat çeken paylaşım
29-02-2024 20:10
29-02-2024 17:12
BATMAN
Google News

Sosyal medya hesabında kentsel dönüşüm projesinin detaylarını paylaşan Ramanlı “Kentsel dönüşüm bütün Türkiye’de öyle veya böyle yapıldı. Ama Batman’da doğru düzgün bir kazma bile vurulmadı. Batman’ın bir yarısı Paris, bir yarısı adeta Meksika. Birbirinden bağımsız sanki iki şehrimiz varmış gibi bir görüntümüz var. Gelen her yönetim, Diyarbakır Caddesine yatırım yapıyor. Her yer ışıl ışıl ama bir sonraki sokağı Batman’ın o vizyon çehresine yakışıyor mu? Hayır” dedi.

KONUTLAR YAPILACAK

Hüda Par belediyeciliğinde Batman’a konutlar inşa edileceğini belirten Ramanlı “Batman’ın demiryolunda öte tarafta olan mahalleleri Batman’ın kimliğini yansıtıyor mu? Batman’ın batı yakasında arsanın metrekaresi çok pahalı iken Batman’ın güney ve doğu tarafında arsanın metrekaresi niye ucuz? Kenar mahallelerden 5 ev satmadan Gültepe ve Tilmerç Mahallelerinde bir ev satın alamıyorsunuz. Oysa Batman aynı Batman. Çünkü orada imar problemi var. Oralara kat izni verilmiyor. Deprem var deniliyor. Deprem geldiğinde yüksek katlı binaların olduğu mahalleleri vurmayacak mı? Şehrin gelir düzeyini eşitleyebilmek için konut projesine gireceğiz. İmarını düzenleyeceğiz, planlarını yapacağız. Ve bizzat belediye eliyle konutlar inşa edeceğiz” dedi.

BATMAN’IN HER TARAFI YAŞANABİLİR OLACAK

Ramanlı, konuşmasının devamında “Kenar mahallelerdeki insanlarımız da kendi malından hayır görecek onun da malı kıymetlenecek Batman’ın iktisadi, ticari hatta idari bir kısım yönünü o tarafa sevk edeceğiz. Batman’ın her tarafı yaşanabilir olsun istiyoruz. Batman’ın her tarafı nefes alsın, Batman’ın bütün çocukları fırsat eşitliğine sahip olsun istiyoruz” dedi. (Hüda Par Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete