SİYASET

Hüda Par’lı vekilden meclise tasarruf önerisi…

Hüda Par Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, 2024 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu teklifi ile 2022 yılı merkezi yönetim kesin hesap kanunu teklifi hakkında söz aldı.

Hüda Par’lı vekilden meclise tasarruf önerisi…
25-12-2023 01:19
24-12-2023 15:20
Google News

Ramanlı “23 Aralık gününün Dünya Şehit Çocukları Günü olarak ilan edilmesi çağrısını destekliyorum. Filistin'de 70 günden fazladır devam eden bir katliam söz konusu. 6 bini kadın ve 8 bini çocuk olmak üzere toplam 20 bin insan katledildi. Gazze'de, siyonist vahşetin kurbanlarından olan ve dedesinin ruhumun ruhu diye seslenip cansız bedenini kucağına alıp sardığı, gözlerini öpüp yanağındaki yarasını ve saçlarına bulaşan tozu temizleyip kefenlediği kız çocuğu Rim'in doğum günü olan 23 Aralık'ın yani bugünün Dünya Şehit Çocukları Günü olarak ilan edilmesi çağrısına desteğimizi ifade ediyorum” dedi.

MEVCUT BÜTÇE AÇIKLARININ MİNİMİZE EDİLMESİ, TASARRUF TEDBİRLERİYLE MÜMKÜNDÜR

Gündeme getirdiği Filistin meselesinin ardından bütçe ile ilgili görüşlerini aktaran Ramanlı “2024 yılı bütçesinde gelirler toplamı kabaca 8,5 trilyon lira, giderler toplamı da 11 trilyon lira olarak öngörülmüştür. Bu demektir ki hükümet daha şimdiden 2,5 trilyon liralık bir bütçe açığını göze almıştır. 2,5 trilyon lira bütçe açığı demek, 2,5 trilyon lira borçlanmak demektir. Bu da eğer öngörüler tutar ve bütçe açığı, tahminleri aşmazsa tabi. Borçlanmak demek, borcun faizine ödenen paranın daha fazla artması demektir. Yüksek faizler nedeniyle artan borçlanma maliyetleri ve geri ödemelerde yaşanan zorluklar, yüksek enflasyon ve belli aralıklarla nükseden ekonomik krizler demektir. Bütçe hazırlanırken mümkün mertebe gelir ve giderler arasında farkın oluşmamasına, eğer oluşacaksa bu farkın giderler lehine değil gelirler lehine olmasına dikkat edilmelidir. Mevcut bütçe açıklarının minimize edilmesi de ancak tasarruf uygulamaları ve israfa yol açan yol ve yöntemlerin tümüyle terk edilmesiyle mümkündür” dedi. (Hüda Par Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete