GÜNDEM

HÜDA PAR, SAĞLIK SORUNLARINI PAYLAŞTI

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’ın sorunlarını tespit etmek ve çözümüne katkı sunmak için incelemelere devam ettiklerini söyledi.

HÜDA PAR, SAĞLIK SORUNLARINI PAYLAŞTI
23-10-2019 20:16
Google News

 

Bu hafta Batman’ın sağlık sorunlarını ele aldıklarını belirten Şahin “Batman İl Sağlık Müdürlüğünü, Bölge Devlet Hastanesi Baş Hekimliği, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimliği ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliğini ziyaret ettik. İlimizde 20 yıl önce devreye giren 356 yataklı bir Bölge Devlet Hastanesi, yatak ve hekim sayısında çok yetersiz. Onkoloji Hastaları, Kemoterapi veya Radyoterapi Hastaları, başka illere gidip geliyor. Yanık Ünitesi ve AMATEM yok. Gastro Entroloji uzman sayısı yetersiz. Ultrahekim eksiği var. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yılda 10
Bin çocuk doğuyor. Hastanenin yatak sayısı ve fiziksel koşulları yetersiz” d
edi.
YAPILMASINI İSTEDİKLERİMİZ
Çözüm önerilerini paylaşan Şahin, "Yeni Bölge Hastanesi bir an önce yapılmalı, en az 500 yataklı olmalı. Eğitim Araştırma Hastanesi yapılmalı. Üniversiteye bağlı Tıp Fakültesi yapılmalı. Yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi, Bölge Hastanesiyle birleştirilmeli, tam donanımlı bir acil servisi olmalı. Eski Devlet Hastanesi, Onkoloji veya Göğüs Bölümü gibi bir dal hastanesine dönüştürülmeli. Semt polikliniklerinde acil servis açılmalı. Başta İl Sağlık Müdürlüğü’ne çağrımız, yönetimsel eksikliklerin oluşmaması için personel görevlendirilmesinde liyakate önem veriniz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete