SİYASET

HÜDA PAR’DAN DSİ ZİYARETİ

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, sulama kanallarından faydalanamayan ve kuraklık tehlikesiyle mücadele eden çiftçilerin yaşadığı sorunları, Devlet Su İşleri (DSİ) Batman Şube Müdürlüğü’ne iletti.

HÜDA PAR’DAN DSİ ZİYARETİ
28-04-2021 13:14
Google News

Şube Müdürü Kerem Aydın tarafından karşılanan Şahin, Şube Müdürü Aydın’a çiftçilerin yaşadığı sorunları iletti. HÜDA PAR heyetine yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Şube Müdürü Aydın, sulama kanallarına su verdiklerini ancak kanalların vanalarının hırsızlar tarafından çalınmasından dolayı tarlalara su veremediklerini ifade etti. Kentteki en büyük sorunlarının sulama kanallarındaki vanaların hırsızlar tarafından çalınması olayı olduğunu belirten Aydın, bunun hem çiftçileri hem de kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini kaydetti. Aydın, sorunların çözümü noktasında siyasi partilerden de destek istediklerini söyledi.

SULAMA KANALI VANALARI, HIRSIZLARCA ÇALINIYOR

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin “Nisan ayında Batman ovasına yağmur yağmadığı için ekinlerin çoğu kurumayla karşı karşıya kaldı. Tarlaları dolaştık, buğdayların çoğunun kuruduğunu, büyük bir kısmının da kurumayla karşı karşıya olduğunu gördük. Kuraklığa tedbir olarak Batman’da sol ve sağ sahil sulama kanalları olmak üzere iki sulama kanalı yapılmıştır. Fakat bu kanallarından bazılarına su verilemiyor. Bunun sebebini öğrenmek için DSİ’yi ziyaret ettik. Kendileri de bu konuda mustarip. Bazı sulama kanallarına su veriliyor ancak vanalar çalındığı için kanallara ise su verilemiyor. Suyun verilemediği kanalların yukarısında kalan tarlalar sudan faydalanamıyor. Tarlaları kurumasın diye çiftçiler bir çaba içerisinde. Büyük masraflar yapıyorlar. Ama maalesef hırsızlar sulama kanallarının vanalarını çalıp 3-5 kuruşa gidip satıyor. Bu ihanettir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete