GÜNDEM

“HUKUKÇU OLMAMDA BATMAN LİSESİ’NİN PAYI BÜYÜK”

Avukat Murat Çiçek, Batman Lisesi’ne isim iadesiyle ilgili change. org’da başlattığımız imza kampanyamızı desteklediğini açıkladı.

“HUKUKÇU OLMAMDA BATMAN LİSESİ’NİN PAYI BÜYÜK”
20-07-2017 22:30
Google News

“BATMAN, YAŞITLARI YAŞAYAN BİR ŞEHİR”

1992–1995 Batman Lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Av. Çiçek “Her Batman Lisesi mezununu olduğu gibi beni de üzen bu isim değişikliğini gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Batman, yaşıtları yaşayan bir şehir. Genç şehirlerin en büyük handikabı, kendisiyle özdeşleşen yapıların sayısının az olmasıdır. TPAO sitesi, Petrol İş, Site Camisi, Esentepe, Meydan, Batman Lisesi gibi yapılarımız dışında, şehirle özdeşleşen yapılarımız çok az. Bu yüzden bu yapıların isminin muhafaza edilmesi büyük önem taşıyor. O dönem Batman, kötü yıllar yaşadı. Faili meçhul cinayetlerin, terörün, işkenceler ve gözaltılar… Buna rağmen Batman Lisesinde okuduğumuz yıllar hayatımızın en güzel ve en özel yıllarıydı” dedi.

“İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ORTADAN KALDIRALIM”

Hukukçu olmasında, Batman Lisesi öğrencilik yıllarında yaşayıp gördüğü olayların etkisinin büyük olduğunu belirten Çiçek “Batman Lisesi futbol takımında iki yıl top koşturdum. Arka bahçedeki sahanın o çamurlu halini ve futbol oynamayı çok özledim. En son okul müdürünün daveti üzerine öğrencilere seminer vermek için gitmiştim. O koridorların kokusu, aşınmış merdivenleri bile insana farklı bir mutluluk, hüzün veriyor. Lisede kurduğunuz dostlukların, anılarınızın, zamanla, mekânla ve isimle sıkı bir ilişkisi vardır. İsim değişikliği, Batman Lisesi ile mezunları arasında duygusal bağın kopuşunu sağlayacak kötü bir gelişmeydi. Bu okul, önemli şahsiyetler yetiştirmiş, şehrin önemli sembollerindendir. İsminin iadesi için elimizden geleni yapıp, hep beraber bu haksızlığı ortadan kaldıralım” dedi. (Yusuf Kavak)

Not: Batman Lisesi Adını yaşatalım şiiarıyla başlatılan kampanyamıza destek için change.org tıklayabilirsiniz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete