GÜNDEM

HÜKÜMLÜLER, BARO’DA ÇALIŞTIRILACAK

Batman Baro Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında "Kamuya Yararlı İşte Çalıştırılmaya İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

HÜKÜMLÜLER, BARO’DA ÇALIŞTIRILACAK
13-01-2017 00:17
Google News

Protokol, Baro Başkanı Abdulhamit Çakan ve Denetimli Serbestlik Müdürü Erol Acar tarafından imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlikle serbest bırakılan hükümlüler, Baro Başkanlığında hizmetli kadrosunda çalıştırılabilecek. Baro Başkanı Abdulhamit Çakan “Bu protokol ile hükümlüler, 5275 sayılı ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazı hakkındaki kanunun 105/A maddesi gereğince, şartla salıverilerek cezalarının geri kalan kısmını denetimli serbestlik tedbiri ile tamamlayacak. Hükümlüler, hapis cezası yerine kamu hizmeti yaparak hem cezalarını yerine getirecek hem de toplum içerisinde cezasını çekerken aile ve sosyal yaşamından kopmayacak” dedi.

“HÜKÜMLÜLER, TOPLUMA KAZANDIRILACAK”

Batman Denetimli Serbestlik Müdürü Erol Acar ise “Kamu hizmetinde çalıştırma yükümlülüğü, hükümlünün topluma kazandırmasını amaçlayan, topluma verdiği zararı kamu hizmetinde ücretsiz çalışarak geri ödemesini, bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir uygulamadır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete