GÜNDEM

HUMANİTARİAN, SIĞINMACILARIN YENİ UMUDU

Ankara merkezli hizmet veren Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi İnsani Yardım Bölümü (IMPR Humanitarian) Batman Derneği, kentteki çalışmalarını sürdürüyor.

HUMANİTARİAN, SIĞINMACILARIN YENİ UMUDU
09-09-2016 20:25
Google News

3 ALANDA, SIĞINMACILARA HİZMET VERİYOR

Akyürek Mahallesi Petrol İş Caddesi Geçit İş Hanında 4 katlı hizmet binası ile hizmet veren IMPR Humanitarian, sığınmacıların sorunlarına çözüm arıyor. IMPR Humanitarian Batman Temsilcisi Coşkun Algan, çalışmalara ilişkin bilgi vererek “Batman’da şuanda Kadın Merkezi, Protection (Koruma/Himaye) ve Çalışma İzni olmak üzere 3 başlık altında çalışıyoruz. Kadın Merkezi’nde kadın ve çocuklara bir yaşam alanı oluşturduk. Doktorumuz, psikologumuz, dil hocası, el işi ve kuaför hocamız var. Mülteci ve sığınmacı kadınlar burada eğitim görüyor ve sadece kadın çalışanlar tarafından hizmet veriliyor. (Koruma/Himaye) Bölümümüzde ise savaştan etkilenip göç eden sığınmacılara ulaşıyoruz, ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Çalışma İzninde ise sığınmacılara iş olanakları sağlıyoruz” dedi.

BİN 800 EV ZİYARETİ YAPILDI

Batman’da 20 personelle hizmet verdiklerini söyleyen Algan “20 personelimizle 1800 aileye ev ziyaretinde bulunduk. 10 bin sığınmacıya ulaştık. Birçok ailenin özellikle sağlık alanındaki sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağız. Çevrenizde ve yakınınızda ihtiyaç sahibi mülteci veya sığınmacı varsa bize yönlendirebilirsiniz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete