GÜNDEM

HÜSEYİN EKMEN VE YÖNETİMİ, GÜVEN TAZELEDİ

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesi’nin 5. Genel Kurul Kongresi, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Yeniden göreve seçilen Başkan Hüseyin Ekmen ve Yönetimi, güven tazeledi.

06-07-2021 15:38
BATMAN
Google News

GENEL BAŞKAN VE YÖNETİMİ, KONGRE İÇİN BATMAN’DAYDI

5. Genel Kurul Kongreye katılmak üzere Batman’a gelen Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Kazım Ergün, Genel Sekreter Gazi Aykırı ve Genel Mali Sekreter Ömer Kurnaz kongrede divan başkanlıklarına seçilirken, Koçerler Derneği Başkanı Emin Çelik de divan üyesi oldu. Kongreye Özel İdare Genel Sekreteri A. Kadir Özer, BATSO Başkanı A. Kadir Demir, SMMMO Başkanı Hayrettin Başaran, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Salih Kaplan ve dernek üyeleri katıldı.

ÜLKENİN HER KARIŞ TOPRAĞINDA ALIN TERİMİZ VAR

Dernek Genel Merkez ve Batman Şubesinin çalışma ve hizmetleri, sinevizyon gösterisi ile izletildi. Kongrede konuşan Başkan Hüseyin Ekmen “Göreve geldiğimizden bu yana Batman’da önemli çalışmalara imza atma gayretinde olduk. Ekibimin yoğun çalışmalarıyla 3 sene içinde üye sayımızı 500’den 13 bine ulaştırarak, Batman’ın en büyük STK’sı olmayı başardık. Ülkemizin her karış toprağında alın teri olan emeklilerimiz için çabalarımız sürecektir. Emekli maaşlarının arttırılması, en düşük emekli aylığının en az asgari ücret kadar olması, emekli aylıkları arasındaki eşitsizliğin giderilmesi, 2000 öncesi emekli olanlara uygulanan intibakın 2000 sonrasına da uygulanması taleplerimizde kararlıyız” dedi.

KAZIM ERGÜN’DEN HÜSEYİN EKMEN’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Kongrede Batman Şubesinin başarılı çalışmalarını takdir eden Genel Başkan Kazım Ergün “Hüseyin Ekmen, mütevazılığı, başarısı ve hoşgörüsüyle Genel Merkezde kendini kabul ettirmiş bir başkan, aynı zamanda Denetleme Kurulu Üyemizdir. Biz hükümete ve partililere emeklilerin talebini her zaman yazılı olarak göndeririz. Bugün televizyonlarda, medyada, emekliyle ilgili bir konu görüşüldüğünde çıkış yeri, Türkiye Emekliler Derneği’dir. 51 yılık bir kuruluşu yönetiyoruz. İyi ki ülkemizde böyle bir dernek var. Biz sadece işçi emeklisinin değil, Türkiye’de bütün işçilerin haklarını arayan bir kuruluşuz. Bu kuruluş olmasaydı, emekli maaşları 300–1300 TL arasında düşük olacaktı. Emeklilerin bayram ikramiyeleri, kuruluşumuzun çabalarının sonucudur. Biz, hak arayan insanlarız” dedi.

Denetleme ve faaliyet raporlarının okunduktan sonra tek listeyle gidilen seçimde Hüseyin Ekmen yeniden Başkan seçilirken,

Yönetim kurulu asil üyeliklere Mehmet Ali Kırşan, Selim Altunkaynak, Kamil Örnek ve Seyfettin Göner, denetleme kurulu asil üyeliklere ise Mine Tüfekçi, M. Bahri Tunç ve Öztekin Kara seçildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete