EĞİTİM

“Huzur, sağlıklı kalbin vazgeçilmezi”

“Sağlık, Her Şeyin Başı” sayfamız için doktorlar, branşları, teşhis ve yeni tedavi yöntemlerini kaleme almaya devam ediyoruz. Bu hafta ki konuğumuz, Batman Özel Zilan Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Beydilli. Kalp sağlığını konuştuk kendisiyle. Önemli tavsiyelerde bulundu, uyarılar yaptı. Kalp sağlığınız için bu önerileri dikkate almanızda fayda var…

“Huzur, sağlıklı kalbin vazgeçilmezi”
25-07-2018 20:32
Google News

Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

“Tıp Fakültesi Eğitimimi, Almanya Justus Liebig Giessen Üniversitesinde bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kardiyoloji Uzmanlık Eğitimimi tamamladım. 3 yıl Mardin Devlet Hastanesinde çalıştım. Yaklaşık 1 yıldır Özel Zilan Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapmaktayım. Evli ve 3 çocuk babasıyım”

-Neden Zilan Hastanesi?

“Zilan Hastanesi bölgemizin merkezi illerinde Batman’da merkezi ve saygın bir hastane. Hastanemizde tüm kalp ve damar hastalıkları tanı ve tedavi imkânları var. Bölgemizde çok az hastanede olan anjiyografi, koroner yoğun bakım, kalp damar cerrahisi üniteleri hastanemizde mevcut. Sevk eden değil tüm bölgeden sevk alan bir konumdayız. Hastanemizde kalp pili uygulamaları ve takipleri, kalp ritim bozuklukları tanı ve tedavi imkânları var”

-Günde kaç hasta bakıyorsunuz?

“Günlük 30 civarı ayaktan hasta, 10 civarı yatan hasta bakıyorum”

-Hastalar en fazla hangi şikayetler ile geliyor?

“Hastalarımızdan kronik hastalıkları nedeni ile kontrollere gelen hastalar dışındaki hastalar en çok göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı şikâyetleri ile bize başvuruyorlar” 

“KRONER ARTER HASTALIĞI İLE SIK KARŞILAŞIYORUZ”

-Batman’ da en fazla karşılaşılan kalp rahatsızlığı hangisi?

“Bölgemizde ve Batmanda en sık karşılaşılan kalp rahatsızlığı, koroner arter hastalığı dediğimiz kalp damar tıkanıklık ve darlıkları, bunların bir kısmı kalp krizi ile karşımıza çıkıyor, bir kısmı tetkiklerde ortaya çıkıyor.  Koroner arter hastalığının nedenleri arasında yaşam şekli, genetik yatkınlık, sigara, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı yer alıyor”     

“HUZURLU BİR YAŞAM, SAĞLIKLI KALBİN VAZGEÇİLMEZİ”

-Kalp sağlığını nasıl koruyabiliriz? Düzenli yapmamız gereken şeyler var mı?

“Öncelikle düzenli kalp ve damar sağlığımızı gözden geçirdiğimiz check-up lar çok önemli, bir kalp şeridi, kan tahlili ve muayene birçok şeyi önceden görmemizi ve önlem almamızı sağlar. Kalp damar hastalıklarının birçoğunu ötelenebilir, önlenebilir ve tedavi edilebilir olduğunu bilmemiz çok önemli.  Düzenli egzersiz ve huzurlu bir yaşam sağlıklı bir kalbin olmazsa olmazıdır”

“KADINLARDA SİGARA İÇME ORANI ARTIYOR”

-Sıcakların ve sigaranın kalp sağlığı üzerine etkileri nelerdir?

“Sigara tek başına kalp ve damar hastalıkları için çok önemli bir risk faktörü olmakla kalmayıp başta akciğer hastalıkları olmak üzere birçok organ sitemini olumsuz etkiler. Sigara ile mücadele hastalık oluştuktan sonra yapılması önemli ancak çoğu zaman bazı şeyleri geri getirmek mümkün olmuyor. Üzücü olan ise son yıllarda kadınlarda sigara içme oranı artıyor ve kadınlar daha erken yaşlarda kalp damar hastalıkları ile karşılaşıyor.  40 yaşında doğurganlık çağında bir kadının kalp krizi geçirip dünyaya çocuk getiremeyecek düzeyde bir kalp yetmezliği ile karşı karşıya kaldığını düşünsenize, çok vahim bir tablo. Sıcaklar özellikle Batman’ın çöl sıcakları, kalp yetmezliği ve tansiyon nedeni ile ilaç kullanan hastaları çok olumsuz etkiliyor, ilaç dengeleri ve vücuttaki sıvı, mineral dengesi alt üst oluyor. Dikkat etmekte fayda var”

“CAZİBE MERKEZİYİZ”

-Son olarak eklemek istediğiniz?

“Hastanemiz kardiyoloji ünitesi donanımlı ve deneyimli bir ekipten oluşan bir ünitedir. Özellikle kalp pili ve kalp ritim bozuklukları alanında bölgede bir cazibe merkeziyiz. Yüreğinizden sevgi, yüzünüzden gülümseme eksik olmasın”                                                                

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete