SİYASET

“HUZURUN, BARIŞIN, KALKINMANIN TEMİNATI”

AK Parti Batman İl Başkanı A.Akif Gür, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla düzenlenen basın toplantısında, AK Parti Hükümeti tarafından Batman’da yapılan yatırım ve hizmetleri değerlendirdi.

“HUZURUN, BARIŞIN, KALKINMANIN TEMİNATI”
26-10-2021 12:46
26-10-2021 15:48
BATMAN
Google News

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Gür, çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin mühendislik projelerinin yanında demokratik, hukuk ve sosyal anlamda da projeler gerçekleştirdiğini belirten Gür “Bir yandan mühendislik projeleri yapılırken bir yandan da demokratik, hukuk ve sosyal anlamda da projeler gerçekleştiriyoruz. Bölgemizi ilgilendiren Kürt meselesi diye adlandırdığımız meseleyi masaya yatırdık. Bu meseleyi de hukuk çerçevesinde çözüme kavuşturduk. Malum geçmişte çözüm süreci başlatılmıştı. Bu çözüm sürecinde amaç bir yandan demokratik hakların doğuştan hak edilen hakların insanlarımıza tekrar iade edilmesi bir yandan da akan kanın durdurulması içindi. Tabi geldiğimiz noktada çözüm sürecinin nasıl sona erdiğini, başkalarının ikinci bir ajandalarının olduğunu, birilerinin elinde maşa olarak kullanılan kişilerin aslında asıl amaçlarının ne olduğunu yakın bir şekilde müşahede ettik. Bunların detaylarına girecek değilim ama toplumun hafızasını diri tutmak için bazen bunları hatırlatmak gerekir” dedi.

CHP, HALKA RAĞMEN ÜLKEYİ YÖNETMEK İSTEDİ

Konuşmasında CHP’ye yüklenen Gür “CHP zihniyetin geçmişine baktığımızda hep baskı, inkâr, statükocu bir zihniyetle karşılaşıyoruz. Kürt kültürünü ve Kürtçeyi yok sayarak halka rağmen halk için anlayışıyla ülkeyi yönetmek istediler. 1950 seçimlerinde Kürt toplumumuz Demokrat Parti’ye çok büyük bir teveccüh göstererek bir duruş sergilemiş ve bu zihniyete ta o zaman cevabını vermiştir. O günden bugüne de bu zihniyet hiçbir zaman toplumumuzda kabul görmemiştir. En son seçimde bile CHP bölgede milletvekili çıkaramadı. Bunu şunun için anlatıyoruz. Bugün kendini Kürtlerin temsilcisi olarak göstermeye çalışan bir parti, CHP’nin arkasına ve kuyruğuna takılmış, inkâr ve asimilasyon politikalarıyla ünlenmiş olan CHP’ye payandalık görevini üstlenmiştir.” dedi.

AK PARTİ GİTSİN DE NE OLURSA OLSUN ZİHNİYETİYLE TOPLUMU CENDEREYE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Gür, muhalefet partilerini eleştirirken “Bölgede bir tek dikili ağacı olmayan, kan, gözyaşı, baskıdan başka emelleri olmayanlar bugün ‘AK Parti ve Cumhurbaşkanı gitsin de ne olursa olsun’ zihniyeti ile toplumumuzu cendereye sokmaya çalışıyorlar. Kürtçe yasağı kalktı mı? Kalktı. İnsanlar özgür bir şekilde ana dilleri ile savunmalarını yapabiliyorlar mı? Yapabiliyorlar. Köyleri boşaltılan vatandaşlarımız köylerine dönebiliyor mu? Dönebiliyor. Bunların örneklerini çoğaltabiliriz. Bunlar demokrasi, insan hakları ve yerel özgürlükler diye birkaç kelimeyi dillerine pelesenk etmiş ve bunları kullanan siyasi gruplardır. Muhalefet partilerinin söylediği tek şey iktidara geldiğimizde köprüleri yıkacağız, şunu yargılayacağız bunu yargılayacağız gibi hatta son dönemlerde memurlara bile parmak sallayan bir muhalefetten bahsediyoruz. Muhalefetin asıl amacı bu olmamalı. Asıl amacı toplumu biraz daha ileriye götürecek yolları göstermek eğer iktidarın gerçekten yanlışı varsa yapıcı eleştiriler sunmak ve eleştiri yaparken de çözüm önerileri sunmaktır. Oysaki karşımızdaki muhalefet, toplumumuzu daha da ileri götürecek hiçbir proje sunmadan, yıkıcı ve tehdit edici bir dil kullanmaktadır” dedi.

İNSANLARI SAĞCI, SOLCU, ALEVİ VE SÜNNİ DİYE BÖLDÜLER

Son dönemde biliyorsunuz polis ve öğretmenleri tehdit ettiler.  Öğrenciler üzerinden ayar vermeye çalıştılar. Sonra da bütün kamu düzenini etkileyecek şekilde bürokrasiyi tehdit edercesine, bürokrasinin iş yapmasına engel olacak bir söylemde bulundular. Bunları iki sebepten dolayı yapıyorlar. Birincisi özlem duydukları vesayet sistemini tekrar faaliyete koymak. Yıllarca hiç iktidar olmamış bir partiden bahsediyoruz. İnsanları sağcı, solcu, alevi ve sünni diye böldüler. Bürokrasi üzerinden başörtüsüne saldırdılar. Yıllarca ülkeyi mahvettiler. Bürokrasi üzerinden özlem duydukları şeyleri tekrar yapmak istiyorlar. Bir de muhalefet algı yapmaya çalışıyor. Vesayet özlemi duyan muhalefet bir yandan da algı ve yalanlarla psikolojik baskı uygulamaya çalışmaktadır. Sanki hiç hizmet yapılmamış gibi algı uyandırmaya çalışanlara baktığımızda, masa başında hazırladıkları demeçlerle topluma yön vermeye çalışanlar, yatırımların hız kesmeden devam ettiğini aslında herkesten daha iyi biliyorlar. Bir yatırım yapıldığında hatta kendi firmaları ile yatırımı üstleniyorlar. Bunları milletimiz gayet iyi biliyor. Sosyal medyada klavye kahramanlığı yaparak işlerini yürütmeye çalışanları herkes gayet iyi biliyor” dedi.

“MİLLETİMİZ BİZE GÜVENİYOR, GELECEĞİNİ AK PARTİ’DE GÖRÜYOR”

İl Başkanı Gür, milletin AK Parti’ye güvendiğini belirtirken “Ülkemizde, bölgemizde, şehrimizde ne yatırım varsa hamdolsun altında Ak Partimizin imzası vardır. AK Partili kadrolar olarak başımız dik alnımız ak şekilde tam 20 yıldır milletimize hizmet için yürüyoruz. İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanımızla aziz milletimize hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. Hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi hor görmeden, hiç kimseyi dışlamadan halkımızın tamamını kucaklamaya çalışıyoruz. Milletimizin kardeşliğini güçlendirmek dışında şimdiye kadar hiç bir amaç gütmedik gütmüyoruz. Bizde ayırımcılık yok. Burada yine ifade ediyorum ki dün olduğu gibi bugün de Türkiye'de huzurun, barışın, kalkınmanın, istikrarın teminatı AK Partidir. 2023 senesi yaklaştıkça CHP'nin başı çektiği provokasyonlar artıyor. Ülkemizdeki siyasi iklimi zehirlemek, milleti siyaset kurumundan soğutmak için yalan terörü dahil her şeyi deniyorlar. Milletimiz bizden büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmemizi, ülkemizi 2023 hedefleriyle buluşturmamızı bekliyor. Onca iftiraya, yalana, bühtana rağmen milletimiz bize güveniyor, inanıyor kendisini ve evlatlarının geleceğini AK Parti'de görüyor. Muhalefetin nefret ve tehdit siyasetini, her zaman olduğu gibi yine eser, hizmet ve kardeşlik siyasetimizle başarısızlığa uğratacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete