GÜNDEM

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ ÇALIŞTAYI BİTTİ

DIYARBAKIR’DA, İçişleri Bakanlığı ve Anadolu Ajansı (AA) iş birliğiyle Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokratları Çalıştayı düzenlendi. 2 gün süren Çağıştaya İçişleri Bakanı Müsteşarı Fevzi Sevgili’nin yanısıra Batman’dan Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve 43 gazeteci derneği temsilcileri katıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ ÇALIŞTAYI BİTTİ
28-07-2019 17:45
Google News

 

 

ÇALIŞTAYA 10 İLİN GAZETECİLERİ KATILDI
Çalıştaya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Tunceli, Batman, Siirt, Elazığ, Bingöl ve Şırnak’ta görev yapan gazeteciler, cemiyet başkanları ve kamudaki basın birimi temsilcileri katıldı. Kamu ve medya temsilcilerinin bir araya getirildiği çalıştayda, kamuda
basın ve halkla ilişkiler birimi görevlileri ile medya çalışanlarının iletişimde karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. İki gün süren çalıştayda, güvenlik alanında çalışan bürokratlar ile medya temsilcileri arasında tespit edilen veya oluşabilecek sorunlara yönelik çözüm önerilerinin oluşturulması, sosyal, yazılı ve görsel medyada güvenliği tehdit eden unsurların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin oluşturulması, gençlerin internetteki zararlı içeriklerden nasıl uzak tutulabileceği konuları tartışıldı.
YENİ SİSTEMDE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Prof. Dr. Zeki Taştan ve Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştayda, AA Yurt Haberleri Editör Yardımcısı Levent Harman, Güvenlik ve Medya konulu sunum yaptı. İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanı Can Ozan Tuncer, Cumhurbaşkanlığı
hükümet modeli sistematiğinde iş birliğinin had safhada istenen bir olgu olduğunu belirtirken
“Yeni sistemde daha fazla iletişim, daha fazla iş birliği ve bu iş birliğine dayalı hizmet anlayışı ön plana çıkıyor. Bu çalışmalarımızı yaygınlaştırmak
istiyoruz. 10 ili buraya topladık, 10 farklı bakış açısını bir araya getirmek bizim için çok anlamlı bir etkinlik oldu. Katılımcılar, çalıştayda sorunları en iyi şekilde aktardı. Medyanın bize nasıl bir sorun ağına sahip olduğunu aktaracak yaklaşımlar üzerinde duruyoruz. Sorunlarımız, eksikliklerimiz olabilir ancak türünün ilk örneği olan bir etkinlik yapıyoruz. Güvenlik ve hizmetlerimizin alanında ihtiyaç duyulan karşılıklı iletişimi güçlendirmek adına çalışmalarımızın devamı gelecek. Bu tip etkinliklere kurumsal bir kapasite kazandırıp gelenekselleştirmek mistiyoruz”
dedi.
İŞBİRLİĞİ YAPILMASI GEREKİYOR
AA Diyarbakır Bölge Müdürü Erdem Gültekin ise son yıllarda Türkiye’nin gündeminin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde şekillendiğini söyledi. Ana haber bültenleri ve tartışma programlarının önemli bölümünün bu bölgelerde yaşanan hadiselerle ilgili olduğunu belirten Gültekin “Bu çalıştayı önemsedik ve istifade ettik. Sosyal medyanın yaygınlaştığı bir dönemde kamuoyunu doğru ve hızlı bilgilendirmek için iş birliği yapmamız gerekiyor. Medya mensuplarıyla bürokraside bu işle ilgilenen arkadaşların iş birliği yapması gerekiyor” dedi.
ÇALIŞTAY, SUNUMLARLA DEVAM ETTİ
İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı İletişim Çalışma Grubu Başkanı Kürşad Birinci’nin moderatörlük yaptığı kapanış oturumunda ise İçişleri Bakanlığı Müşaviri Fevzi Sevgili de çalışmanın önemi ve sürdürülebilir olması konusunda sunum yaptı. Çalıştay, sonuç bildirgelerinin okunmasıyla sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete