EĞİTİM

İDEALİST ÖĞRETMEN, KÖY ÇOCUKLARINI GELECEĞE HAZIRLIYOR

Atanamadığı için ücretli öğretmenlik yapmak zorunda kalan azimli öğretmen, köyündeki çocukların spora ilgilerini arttırabilmek için köyde çeşitli spor dallarında kurs veriyor.

İDEALİST ÖĞRETMEN, KÖY ÇOCUKLARINI GELECEĞE HAZIRLIYOR
02-08-2017 19:18
Google News

Batman’ın Hasankeyf İlçesine bağlı Tepebaşı Köyü’nde yaşayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) mezunu Hasan Yiğiz adlı genç, köyündeki çocukların spora olan ilgilerini arttırabilmek ve yeteneklerini geliştirebilmek için çeşitli spor dallarında kurs veriyor.

“AMACIM SPORA İLGİ DUYAN BİREYLER YETİŞTİRMEK”

Amacının spora ilgi duyan ve sağlıklı yetişen bireyler yetiştirmek olduğunu dile getiren Hasan Yiğiz “Bu sene atanamadığım için Batman’da ücretli öğretmenlik yaptım. Sömestr tatilinde boş durmamak için Hasankeyf İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak kendi köyümde çocuklara kurs vermek istediğimi söyledim. Sağ olsun Müdürlüğümüz beni geri çevirmeyip gerekli malzemeleri vererek kurs kaydımı gerçekleştirdi” dedi.

ÇOCUKLAR ÇOK YETENEKLİ

Toplam 17 öğrenciye kurs verdiğini belirten Yiğiz “Hafta içi beş gün köyümdeki çocuklara kurs veriyorum. Köyümüzde elverişli bir alan olmadığı için derslerimizi köy okulunun bahçesinde yapıyoruz. Çocuklara voleybol, futbol ve halk oyunları eğitimi veriyorum. Çocuklar, çok yetenekli. İyi yerlere geleceklerinden kuşkum yok” dedi. (Ferit Şimşek)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete