GÜNDEM

İFTAR ÇADIRLARI, PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM…

Sağlık ve Bağlar Mahalleleri için Garzan Caddesinde Cuma günü kurulmak istenen Ramazan Çadırı, yaşanan gerginlik yüzünden iptal edildi. Vali ve Belediye Başkan Vekili’nin talimatı ile aynı yerde hafta sonu iftar çadırı kuruldu.

İFTAR ÇADIRLARI, PLANLANDIĞI GİBİ DEVAM…
21-05-2018 01:40
Google News

GÖREVLİLER DARP EDİLDİ

Ramazan Ayı boyunca, Batman Belediyesi tarafından hem Atatürk Parkında hem de her gün bir mahallede kurulmaya başlanan iftar çadırı, Cuma günü Garzan Caddesi’nde kurulmak istendi. Çadırı kurmak için semte giden Belediye Görevlileri ile yemek dağıtımı için semte giden Kızılay Görevlileri, bir grubun saldırısına uğradı. 3 görevli, aldıkları darbeler yüzünden hastanelik oldu.

2 GÖZALTI

Olayların ardından yapılan soruşturmada, 2 şüpheli gözaltına alındı.

YÖNETİCİLERİ, OLAYI KINADI

Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ, soluğu olay yerinde aldı, inceleme yaptı. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ de “Rahmet, bereket, kardeşlik, barış, huzur ve dayanışma ayı olan Ramazan’da, her kesimden insanı aynı sofrada buluşturmak üzere iftar sofrası hazırlandığı sırada arkadaşlarımıza yönelik yapılan saldırılı kınıyorum” dedi.

VALİ, SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Vali Ahmet Deniz “Batman Belediyemizin Bağlar Mahallesi'nde hazırladığı iftar programını engellemeye çalışan ve görevlilere saldıran manevi değerlerden yoksun, zihniyeti bozuk hainler yakalanarak haklarında gerekli adli işlem yapılacak. Belediyemizin iftar programları planlandığı şekilde devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

AYNI YERDE ÇADIR KURULDU

Cuma günü yaşanan gerginlik yüzünden iptal edilen iftar çadırı, Cumartesi günü yine aynı yerde kuruldu. Olay yerinde güvenlik güçleri tarafından tedbirler alındı. Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, mahalle sakinleri ile birlikte iftar yemeği yedi.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI

Belediye, Ramazan Programının, planlandığı gibi devam edeceğini belirterek “İftar yemeklerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonrada aziz Batmanlı Hemşerilerimizle planlandığı şekilde  devam edecektir” açıklamasını yayımladı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete