GÜNDEM

İGF ONLİNE EĞİTİMLERE BAŞLIYOR

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), federasyon üyesi dernek başkanları ve üyeleriyle online toplantı düzenledi. Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Hatice Türkan’ın da İGF üyesi olarak katıldığı toplantı sonrası açıklama yapan İGF Başkanı Mesut Demir, online internet gazeteciliği ve sosyal medya eğitimleri vereceklerini açıkladı.

İGF ONLİNE EĞİTİMLERE BAŞLIYOR
19-07-2020 16:22
Google News


İNTERNET YASASI ÖNEMLİ
Demir, pandemi sürecinde baskılı, görsel ve internet medyasının büyük sıkıntılar çektiğine dikkat çekerek, “Anadolu medyasının ülke genelindeki gücü tartışılmaz. Anadolu medyası olmazsa, ülkenin demokratik yapısı zarar görür. Teknoloji ve internetin geldiği noktada, internet medyasının önemi de artmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın paydaşlarıyla birlikte sürdürdüğü İnternet Yasası ile ilgili çalışmaları takip ediyoruz. İnternet yasasının ivedi şekilde çıkması, ülkemiz ve medyanın geleceği için çok önemlidir” dedi.

ONLİNE EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

Medya sektöründe kalifiye eleman bulmanın zor olduğunu belirten Demir “Gazetecilerin kendilerini geliştirmeleri açısından ülke geneli eğitimler planlıyoruz. Pandemi sürecinden kaynaklı eğitimleri online yapacağız. Böylece internet medyalarının kalitesi de yükselecektir. Görünen o ki, pandemi süreci ve koronavirüs en az 1–2 yıl yaşamımızda olacak. Medyanın geleceğinin de buna göre planlanması, Anadolu medyasının yaşaması, internet ve sosyal medyanın geleceği, internet yasasına bağlıdır. Ülkenin belindeki bu yük, bu yasa ile refaha ulaşacak, sosyal medyadaki sahte hesaplar ve merdiven altı internet haber siteleri sorunu da çözülmüş olacaktır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete