GÜNDEM

İHALE DUYURUSU

İHALE DUYURUSU

İHALE DUYURUSU
30-11-2014 20:21
Google News

TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 5.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ/MERKEZ

EMLAK VE İNŞAAT İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINDAN

 

1.         Batman Gar sahasını ihtiva eden Klm:94+400-94+678 arasında kalan  123680,00 m2 miktarlı 317 nolu parselde kayıtlı taşınmazın 4350,00 m2’lik kısmını “ İnşaat malzemesi stok sahası“ olarak ticari amaçla kullanılmak üzere aylık KDV hariç 2200,00 TL/Ay muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkılmak suretiyle kiralanacaktır.

2.         İhale 17.12.2014 Çarşamba günü saat 14.00 de TCDD 5. Bölge Müdürlüğü Malatya adresinde Taşınmaz İhale Komisyonunca Kapalı Teklif Usulü ile yapılacaktır.

3.         İhale konusu taşınmaz için izin ve ruhsatlar alındıktan sonra 31.12.2016 tarihine kadar geçerli olmak üzere ana sözleşme akdedilecek ve yer teslimi yapılarak kira bedeli sözleşme sonuna kadar her yıl bir önceki yılın aynı ayına göre Yİ-ÜFE oranında artırılacaktır.

4.         Taşınmaza ait her türlü bakım, onarım masrafları kiracıya aittir.

5.         Taşınmazımızda yapılacak her türlü fiziki ve inşai uygulama öncesi Kuruluşumuzdan ve ilgili Belediye ve Koruma Bölge Kurulundan izin alınacaktır.

6.         İlgili Kurum ve Kuruluşlardan her türlü izin ve ruhsatlar Kiracı tarafından alınacaktır. İzin ve ruhsatlar için 3 ay süre verilmesi bu sürede kira bedelinin %20 sinin peşin tahsil edilmesi, bu dönem için ön sözleşme imzalanması,

7.         Sahanın özellikle demiryoluna bakan kısmının ihata altına alınarak her türlü güvenlik tedbirlerinin kiracı tarafından alınması,

8.         Kuruluşumuzun ihtiyacı veya taşınmazın yeniden değerlendirilmesi, düzenlenmesi ve satışı halinde yapılacak tebligata müteakip herhangi bir talepte bulunulmadan 2 ay içerisinde şartsız nizasız tahliye edilmesi,

9.         İhaleye yerli istekliler katılabilecektir.

10.       İhale Şartnamesi TCDD 5. Bölge Emlak ve İnşaat Müdürlüğü-Malatya adresinde ücretsiz görülebilir veya temin edilebilir.

11.       Geçici teminat bedeli 7.000,00 TL olup nakit yatırılması halinde en geç ihale günü saat 14.00’ye kadar Malatya 5.Bölge Mali İşler Müdürlüğü/Merkez Mali İşler veznesine yatırıldığına dair makbuz, alınacaktır.

12.       İhale şartname bedeli 200,00 TL+KDV olup şartnamenin, satın alındığına dair makbuz, alınacaktır.

13.       İhaleye katılmak isteyenler İhale dosyasını en geç 17.12.2014 Çarşamba günü saat 14:00 e kadar TCDD 5. Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonuna teslim edeceklerdir.

14.       Posta ile yapılan teklifler geçerlidir. Gerek posta ile gerekse elden süresi içinde yapılmayan ve ihalenin esasını değiştirecek nitelikte belgeleri eksik olan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

15.       İhaleye katılan istekliler arasında en yüksek teklifi veren 1.  talipli ile sözleşme imzalanacak olup 1. taliplinin sözleşme imzalamaması halinde geçici teminat irad kaydedilir.  İhale Komisyonunca uygun görülmesi halinde 2.  talipli ile sözleşme imzalanacaktır. 2.  Taliplinin de sözleşmeye gelmemesi halinde geçici teminatı irad kaydedilecektir.

16.       İhaleye tek katılımın olması halinde aynı şartlarla; istekliler arasında PAZARLIK YÖNTEMİ uygulanacaktır.

 

 

17.       İhaleye Katılacak isteklilerden;

A)        İsteklinin Gerçek Kişi Olması Halinde:

—Kanuni İkametgâh Belgesi,

—Nüfus Cüzdanı sureti,

—Noter tasdikli imza sirküleri,

—Savcılıktan iyi hal kâğıdı (Sabıka kaydının olması halinde Mahkeme Kararı ile birlikte verilecektir.),

—Esnaf ve Sanatkârlar Odasından veya Ticaret ve Sanayi Odasından alınmış faaliyet belgesi, Kayıtlı değil ise kaydının olmadığına dair belge veya taahhütname,

—İsteklinin Vergi Dairesine borcunun olmadığına veya Vergi Dairesinde kaydı bulunmadığına ait belge veya taahhütname,

—İsteklinin Sosyal Güvenlik Kurumuna borcu olmadığına veya Sosyal Güvenlik Kurumunda kaydı bulunmadığına dair belge veya taahhütname.

—Geçici teminat bedelinin ödendiğine dair geçici teminat makbuzu ya da teminat mektubu,

—İsteklilerin vekâleten temsil edilmesi halinde, vekilin Noter tasdikli vekâletnameleri, imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,

—Batman Gar Müdürlüğünden alınmış yer görme belgesi

—Türkiye’deki tebligat adresi (Şartname eki örneğine göre),

—Şartname satışına ait TCDD vezne makbuzunun aslı veya fotokopisi,

—Şartname eki Özel Şartlarda (olması durumunda) istenilen belgelerin verilmesi ve koşulların sağlanması,

 

B)        İsteklilerin Tüzel Kişilik Olması Halinde,

 

—Ticaret Sicil Gazetesi, Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanan ortaklık ve sermaye durumlarının ihalenin yapıldığı tarihte geçerliliğini koruduğunu belirtir belge,

—Tüzel kişiliğe ait ihalenin yapıldığı yıl içerisinde halen faaliyette bulunduğuna dair Ticaret ve Sanayi Odasına ait kayıt belgesinin aslı veya aynı odadan alınmış ihalenin yapıldığı yıl vizesini içeren kimlik kartı,

—Tüzel kişilik adına ihaleye iştirak edenlerin bu işle ilgili imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,

—Tüzel kişiliğin son döneme ait vergi beyannamelerinde beyan edilen gelir ve kurumlar vergilerinin, ödendiğine ve borcunun olmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden ve SGK’dan (Sosyal Güvenlik Kurumu) borcunun bulunmadığına dair belge veya taahhütname.

—Geçici teminat bedelinin ödendiğine dair geçici teminat makbuzu ya da teminat mektubu,

—İsteklilerin vekâleten temsil edilmesi halinde, vekilin Noter tasdikli vekâletnameleri, imza sirküleri ve Nüfus Cüzdan sureti,

—Batman Gar Müdürlüğünden alınmış yer görme belgesi

—Türkiye’deki tebligat adresi (Şartname eki örneğine göre),

—Şartname satışına ait TCDD vezne makbuzunun aslı veya fotokopisi,

—Şartname eki Özel Şartlarda (olması durumunda) istenilen belgelerin verilmesi ve koşulların sağlanması,

 

 

 

 

 

 

C)        İsteklilerin Ortak Girişim Olması Halinde,

 

-          Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişi olma durumlarına göre her birinin Bu maddenin A ve B bentlerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler ve Şartname eki örneğe uygun olarak hazırlanmış ve tescil edilmiş ortaklığa ait sözleşme. A, B, C bentlerinde istenilen belgelerin tümünün aranan şartlara haiz olarak “ihale tarihinden önceki 3 ay içinde alınmış” asılları veya Noter tasdikli suretleri olması zorunludur.

 

Taahhütname veren isteklilerden ihaleyi kazanan istekliden ilgili Kurumlardan, kaydı veya borcu olmadığına dair belge getirmesi istenecek olup TCDD tarafından belirtilen süre içerisinde bu belgeleri getirmeyen veya taahhüdünün geçerli olmadığı tespit edilen isteklinin geçici teminatı irat kaydedilecektir.

D) Teklif Mektubu,

***(İstenilen belgelerin tümü son üç ay içinde alınmış asılları veya noter tasdikli suretleri olacaktır)***

16-TCDD bu ihalede 2886 sayılı “Devlet İhale Kanunu” ve 4734 sayılı “Kamu İhale Kanunu”na tabi değildir. Bu nedenle de bu işi ihale edip etmemekte, kısmen ihale etmekte, dilediği istekliye ihale etmekte veya ihaleyi dilediği usulde yeniden yapmakta tamamen serbesttir. Teklif veren istekliler bu hususa itiraz etmeyeceklerini peşinen kabul ve taahhüt etmişlerdir.

İlgililere duyurulur.

ADRES                                   :

TCDD Genel Müdürlüğü.

5. Bölge Müdürlüğü  -MALATYA          

 

TEL                                : 0 422 212 48 00 / 318       

FAKS                            : 0 422 212 90 39

İNTERNET ADRESİ  : www.tcdd.gov.tr

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?