GÜNDEM

İHD, ANKARA’YA YÜRÜYOR

Dikkatleri hasta tutsaklara çekmek amacıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Batmanda da imza kampanyası yürüten İnsan Hakları Derneği (İHD), Ankara’da düzenleceği yürüyüşle imzaları Meclise ve Adalet Bakanlığı’na ulaştıracak.

İHD, ANKARA’YA YÜRÜYOR
26-06-2014 18:09
Google News

Bugün Meclis’e ve Adalet Bakanlığına yürüyeceklerini belirten İHD Batman şubesi “Türkiye’de F Tipi cezaevleri açıldığı günden bu yana 2 bin 641 mahpus yaşamını yitirmiştir. Bugün hala cezaevlerinde 235’i ölüm sınırında, 642 hasta mahpus bulunuyor. Hiçbiri kendine bakabilecek durumda olmayan, koğuşlarında arkadaşlarının yardımlarıyla ihtiyaçlarını karşılayan mahpuslar cezaevlerindeki keyfi uygulamalara maruz bırakılıyor. Hasta Mahpuslara Özgürlük çağrısınını duyurmak için, tüm İHD şubeleri ile beraber Ankara’ya yürüyoruz. Adalet Bakanlığı ve Meclise yürüyüş gerçekleştiri, imza kampanyasında toplanan imzaları ilgili merciilere ileteceğiz” açıklamasını yaptı.
BATMANDA 12 BİN İMZA TOPLANDI
“Hasta Tutsaklara Özgürlük” kampanyası çerçevesinde Batmanda 12 bin imza topladığını açıklayan İHD “Kampanyanın Batman standlarında toplam 12 bin imza toplandı. Hasta Mahpuslarla ilgili taleplerimiz gerçekleştirilene kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete