GÜNDEM

İHD’DE BARIŞ ELÇİ’SİNİN FAİLİNİ SORDULAR!

İnsan Hakları Derneği (İHD), Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için basın açıklaması düzenledi.

İHD’DE BARIŞ ELÇİ’SİNİN FAİLİNİ SORDULAR!
01-12-2015 20:41
Google News

Tahir Elçi’nin, Sur İlçesi tarihi Dörtayaklı Minare önünde katledildiğini açıklayan İHD yetkilileri “Tahir Elçi, bir insan hakları savunucusu, barış elçisi ve hukukçu olarak, savaşın sadece insanlar üzerinde değil, doğal çevre ve kültürel miras üzerinde yarattığı yıkımı göstermek üzere basın açıklaması yaptı. Silahların ebediyen susmasını istedi. Barışı haykıran sözlerinin yankısı dinmeden tarihi dört ayaklı minarenin dibinde çok sevdiği kentte katledildi” dedi.

90’LARDA 17 BİN KÜRT ÖLDÜRÜLDÜ

1990’larda 17 bin Kürt’ün faili meçhul şekilde öldürüldüğü belirtilen açıklamada “Hukuk dışı güçler yeniden Kürdü öldürmeye karar vermiş olacak ki kollar sıvanmış ve Kürtler katledilmeye başlanmıştır. Tahir Elçi, hayatı boyunca cezasızlıkla mücadele etti. Çok sayıda olayın aydınlatılmasını sağladı. Tahir Elçi, en son katıldığı bir televizyon programında, PKK terör örgütü değildir, sözleri nedeniyle itibarsızlaştırılmak istendi. Bizler, savaşa ve her türlü şiddete karşıyız. Bu nedenle taraflar silahları susturmalı, savaşa son verilmeli ve barışçıl demokratik siyasetin önü açılmalıdır” denildi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete