GÜNDEM

İHD, GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINI KINADI!

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Rasime Şebnem Korur, Gazeteci-Yazar Ahmet Aziz Nesin ve Gazeteci Erol Önderoğlu tutuklandı. Aktivistlerin tutuklanması, Batman’da protesto edildi.

İHD, GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINI KINADI!
22-06-2016 20:47
Google News

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi’nde konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısına Şube Başkanı Av. Mehmet Bağatır ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“BARIŞ VE DEMOKRASİ TALEBİMİZDE ISRARCIYIZ”

İfade özgürlüğü hakkını kullanan ve hak savunucusu olarak basın özgürlüğünden yana tutum alan gazetecilerin tutuklanmalarını kınadıklarını açıklayan Başkan Bağatır “Türkiye, 7 Haziran 2015’den beri fiili başkanlık modeli adı altında kendi anayasasını bir kenara itmiş, tamamen otoriter bir yeni yönetim anlayışı ile yönetilmektedir.  Hiç kimsenin hukuk güvenliği yoktur, ülkede yaşanan savaş nedeniyle kimsenin can ve mal güvenliği de yoktur. Yargı yolu ile baskı politikası en uç noktasına ulaşmış, başta HDP’liler olmak üzere milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonra halkın haber alma hakkını sağlamak için dayanışmada bulunan herkes bu politikadan nasibini almaya başlamıştır. Gazetecilerin tutuklanması artık demokrasiden yana güçlerin bir araya gelip mücadele etmekten başka seçenekleri olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bizler her şeye rağmen eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve demokrasi mücadelesini ısrar ve inatla sürdüreceğiz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete