GÜNDEM

İHD, SONSÖZ’DEYDİ

İnsan Hakları Derneği (İHD) basın turu kapsamında geldiği Batman Sonsöz Gazetesinde, derneğin faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İHD, SONSÖZ’DEYDİ
10-08-2018 00:03
Google News

 

“İHD, HER KONUYA DUYARLI BİR DERNEK”

Gazetemiz Sahibi Ercan Atay tarafından ağırlanan Dernek Eş Başkanı Devran Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İHD’nin çalışma alanının, geniş perspektifte ele alınması gerektiğini kaydetti. Eş Başkan Yıldız “İnsan hak ve ihlallerine direk ya da doğrudan temas eden her şey, çalışma alanımıza giriyor. Gözaltı ve tutuklamalar, kayıplar, şiddet, istismar, doğa felaketleri, anız yangınları, tarih kıyımı, kısacası her alanla ilgili başvuruları kayıt altına alıyoruz. Bu şekilde 2017 yılında 3 Bine yakın kayıt aldık” dedi.

“İNSAN HAKLARI AKADEMİSİ AÇACAĞIZ”

Gelecek ay dernek binasında yılın belirli ayları insan hakları akademisi açacaklarını söyleyen Yıldız “Hak savunuculuğuna açık herkese açık olacak bu akademide, insan hakları, ihaleler durumunda izlenecek yol ve yöntemlerle ilgili eğitim vereceğiz. İl dışından aktivistler ve akademisyenler tarafından verilecek eğitimlerin sonunda sertifika takdimimiz olacak. Bu sayede hak ihlallerini en aza indirmenin gayreti içinde olacağız” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete