GÜNDEM

İHRACATÇILARIN SORUNLARI KONUŞULDU

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), ihracat yapan firmaların en büyük sorunlarından biri olan devlet destekleri, bunların uygulanmasına ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin istişare toplantısı düzenledi.

İHRACATÇILARIN SORUNLARI KONUŞULDU
07-05-2018 22:01
Google News

DESTEKLERDEKİ ŞARTLAR, KOLAYLAŞTIRILMALI

BATSO’da düzenlenen toplantıya, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, Daire Başkanı Yusuf Yıldız, Dış Ticaret Uzmanları ve Batman’da ihracat yapan firma yetkilileri katıldı. BATSO Başkanı Abdülkadir Demir “Batman’ın ihracat rakamları, 4 yıl öncesine göre düşüş göstermiş olmasına rağmen, her geçen yıl artış gösteriyor. Bölgemizde yaşanan tatsız olalar, ihracatçılarımızın çalışmasını engellemiş, ihracat rakamlarını azaltmışsa da, son 4 yılda sürekli artış göstererek 2017 yılı ihracat rakamı 37 Milyon Dolara taşınmıştır. Bu rakam, ülke geneli rakamlara göre iyi bir oran. Daha üst seviyelere taşınması için çalışıyoruz. Maddi desteklerin yeterli olması, prosedürlerin uygulanabilir olması, ihracat yapan firmaların önünü açacaktır. İhracatta rahatlık sağlanması için desteklerdeki aşamalar kolaylaştırılmalıdır” dedi.

BATMAN, EKONOMİK CANLILIĞINI YANSITAMIYOR

İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir de “Batman’da sanayi açısından büyük bir gelişme var. Yalnız Batman, ekonomik olarak daha üst seviyelerde bir il olmasına rağmen, bu ekonomik canlılığı yansıtan bir tabloyla karşılaşamıyoruz. Batman 6. bölge illerde en fazla teşvik belgesi alan 3. il. Teşvik belgesi, geleceğin habercisidir ve bu belge, önümüzdeki 3–5 yılda yatırıma, istihdama, ihracata, üretime dönüşme potansiyeli de taşıyor. Dolayısıyla Batman sanayisi açısından çok büyük bir gelişme var demektir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete