BEŞİRİ

İKİKÖPRÜ’DE LİSE YOK!

Nüfusu 4 bine dayanan Batman’ın Beşiri İlçesi’ne bağlı İkiköprü Beldesi’nde lise düzeyinde okul olmaması, belde sakinlerinin en büyük sıkıntılarından biri.

İKİKÖPRÜ’DE LİSE YOK!
24-01-2020 18:03
Google News

 

Batman’ın İkiköprü Beldesi Sakinleri, yerleşim yerlerinde lisenin olmamasından ötürü sıkıntı yaşıyor. Öğrencilerin bir bölümü ortaokulu okuduktan sonra beldede lise olmadığı için Batman veya Beşiri İlçesindeki liseye gitmek zorunda kalıyor. Öğrencilerin geri kalan kısmı ise beldede lise düzeyinde okul olmadığı için ortaokuldan sonra eğitimini yarıda kesmek zorunda kalıyor. Okula devam edemeyen öğrencilerin büyük çoğunluğu ise kız öğrencilerden oluşuyor. İkiköprü Beldesine bağlı 30 köyün öğrencileri de aynı sıkıntıyı yaşıyor.
LİSEYİ OKUMAK HEM MASRAFLI HEM ZAHMETLİ
İkiköprü’de lise mezunu olabilmek için Batman ya da Beşiri’deki lise okullarına kayıt yapmak zorunlu. Liseyi okumak için Batman’ı tercih eden öğrenciler, kentteki barınma yurtlarında kalmak zorunda kalıyor. Liseyi okumak için Beşiri’ye giden öğrenciler ise okul servisi ücretleri nedeniyle zorlanıyor. Aileler de çocuklarını Batman ya da Beşiri’ye göndermenin hem zahmetli hem masraflı olduğunu savunuyor. Aileler, İkiköprü Beldesi’ne lise düzeyinde okul yapılması için Batman Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman Milletvekilleri ve Siyasi Parti Temsilcilerinin gerekli girişimleri başlatmasını istiyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete