GÜNDEM

“İKİNCİ BİR HASANKEYF OLABİLİRİZ”

Batman Merkeze bağlı Çayüstü Köyü Sakinleri, tarihi antik kent Hasankeyf’e alternatif olmak istiyor. Çayüstü’ndeki mağaralarda yaşayan 25 aile, mağarayı bir kültür ve yaşam biçimi olarak nitelendiriyor.

“İKİNCİ BİR HASANKEYF OLABİLİRİZ”
29-08-2017 20:36
Google News

4 bi yıllık tarihi olduğu tahmin edilen köyün, turizme kazandırılmasını isteyen Çayüstü Sakinleri, nostalji havası veren ve şark köşeleri ile döşenen mağaralarda, televizyon ve buzdolabı gibi elektronik cihazlarla da yaşamın kolaylaştırıldığını belirtiyor.

Köy sakinlerinden Abdurrahman Ekinci, Çayüstü’nun turizme kazandırılmasını isteyerek “Köyümüz 4 bin yıllık geçmişe sahip. İnsanlar halen mağarada yaşıyor. Mağaralar kışın sıcak, yazın da epey serindir. Kısa bir süre sonra Hasankeyf, sular altında kalacak. Turistler için yeni bir tarihi mekâna ihtiyaç olacak. Köyümüzün, yeni bir Hasankeyf olmasını istiyoruz. Dicle Nehrine yakınız. Köyümüzün turizme açılmasını istiyoruz” dedi.

“YOL SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Merkeze bağlı Çayüstü Köy Yolunun asfaltsız olmasından yakınan Ekinci “Köyde 20-25 hane var, hepsi mağarada yaşıyor. Yol sorunundan dolayı kimse köye gelmek istemiyor. Turizme açılırsa yollarımız da yapılmış olacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete