GÜNDEM

İL BAŞKANI HÜSEYİN YAŞAR’DAN İDDİALI ÇIKIŞ

CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, AK Parti Hükümetinin korona virüsle mücadelesinin eksik ve hatalı olduğunu savunarak “AK Parti’nin gerekli adımları zamanında atamaması nedeniyle, salgının yayılması ve yaşanan can kayıplarının önüne geçilemiyor” dedi.

İL BAŞKANI HÜSEYİN YAŞAR’DAN İDDİALI ÇIKIŞ
07-04-2020 18:34
Google News

 

Yaşar “CHP olsaydı ne yapardı?” sorusuna şu yanıtları verdi:

1.Çin’de ortaya çıkan salgının tüm dünyaya yayılma riskine karşı Sağlık Bakanlığı’ndan Bakanlar Kurulu’nu bilgilendirmesini isterdik.
2.Sağlık Bakanlığınca hazırlanan 2019 Pandemik Raporunun gereğini yapar, bilim kurulunun tüm kararlarına uyar, yurda girişleri sınırlandırır, gümrük kapılarını kapatır, yurt dışından gelenleri karantinaya alınır, üretimi aksatmayacak önlemleri alarak sokağa çıkma yasağı ya da karantina uygular, büyük kentlerde bazı hastaneleri sadece virüs hastalarına ayırır, test merkezlerini yaygınlaştırır, test kiti üretimi için çalışmalara başlardık.
3.Vatandaşın güveni ve sürecin şeffaf yönetilmesi konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve önlemleri kamuoyuna duyurmak için bilim kurulu sözcüsünü yetkili kılardık.
4.Sağlıkta personel ve tıbbi malzeme açığını giderir, üretim, stoklama ve dağıtım yapardık.
5.Salgının yaratacağı ekonomik ve sosyal sorunları görüşmek üzere Ekonomik ve Sosyal Konseyi Üyeleri arasında hiçbir ayırım yapmaksızın süratle toplardık. 
6.Sağlık Bakanlığının oluşturduğu Bilim Kurulu dışında, Hazine ve Maliye Bakanlığının
eşgüdümünde ayrı bir Ekonomik ve Sosyal Sorunları Değerlendirme Kurulu oluştururduk. Ekonomik ve sosyal kararları bu kurulla alır, işsizlik ve yoksullukla mücadeleyi büyütürdük.
7.Partilerin Genel Başkanlarını davet eder, görüşlerini alırdık. Meselenin siyasi değil, milli ve insani bir sorun olduğunu anlatırdık. Alınan her kararda kendilerini bilgilendirirdik.
8.Valilere yerel yönetimlerle işbirliği ve ihtiyaç sahiplerine ulaşılması talimatı verirdik.
9.Büyükşehir ve diğer Belediye Başkanlarına, kararlara uymalarının zorunluluğunu anlatır ve bu konuda ellerinden gelen çabayı göstermelerini isterdik.
10.Vatandaşlarımıza “Bu kararları, sizin sağlığınız, Türkiye’nin sağlığı ve geleceği için alıyoruz. Evinizde kalın. İhtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçları asgari düzeyde sağlanacak. Valiliklerin koordinasyonundaki 112 acil çağrı merkezleri veya belediyelere ait 153 telefon numarasından sorunlarınızı aktarabilirsiniz” çağrısını yapardık.
11.Bilim Kurulunun da önerileri alınarak, hazırlayacağımız bir bilgi formu çerçevesinde her gün belli bilgilerin valilikler tarafından merkezde kurulan iki ayrı komisyona aktarırdık.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete