GÜNDEM

İL GENEL MECLİSİ, 7 GÜNDEM KONUSUYLA TOPLANDI

İl Genel Meclisi, Mart ayı toplantısını İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği konferans salonunda gerçekleştirdi.

İL GENEL MECLİSİ, 7 GÜNDEM KONUSUYLA TOPLANDI
04-03-2015 19:25
Google News

HDP ile AK Parti Meclis Üyelerinin katıldığı toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından gündemdeki 7 madde görüşüldü.

İKİZTEPE’YE SHOWROOM AÇILACAK

Toplantıda ilk olarak İkiztepe Köyü’nde bin dönümlük parselde “Oto Servisi ve Showroom” kurulmasına ilişkin ticaret imar planı görüşüldü.

MECLİS ÜYELERİNE GÖREV PASAPORTU VERİLECEK

Daha sonra 22 İl Genel Meclis Üyesinin görev süresi boyunca yurt dışı çıkışlarında kullanılmak üzere görev pasaportu verilmesi konusu gündeme alındı.

ESENCE’YE SAĞLIK OCAĞI KAZANDIRILMASI İŞİ

Beşiri’ye bağlı Esence Köyü’ne sağlık ocağının kazandırılmasına ilişkin yapılan görüşmede, parsel ve onarım ihtiyacının karşılanması konuları ele alındı. Daha sonra İl Özel idaresi’nden alınacak bütçe ile Gercüş’ün Kozlu Köyüne ilkokul ve ortaokulun yapılması konusu tartışmaya açıldı.

“BİN İŞÇİ, BİN İŞVEREN”DE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

22 İl Genel Meclis Üyesinin katılım sağladığı toplantıda, İş Kur İl Müdürlüğü ve kentteki kurumların işbirliği ile hayata geçirilen “Bin Genç, Bin İşveren” isimli istihdam projesinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması hususunda görüşmeler yapıldı.

GÖNÜLLÜ’YE ALABALIK TESİSİ YAPILACAK

Gercüş’e bağlı Gönüllü Köyü’nde tüzel kişiliğe ait suyun İl Özel İdaresi ve köylülerin ortak teşebbüsü ile alabalık tesisine dönüştürülmesi işinden sonra İl Özel İdaresinde 1 bilgisayar işletmeninin alınması konuları gündeme alındı. Toplantı İl Özel İdaresinin 2014 yılı faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete