GÜNDEM

İL MÜDÜRLÜĞÜ İDDİALARI YALANLADI

Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ses Batman Şubesi tarafından ortaya atılan mobbing iddialarını yalanladı.

İL MÜDÜRLÜĞÜ İDDİALARI YALANLADI
14-05-2020 02:34
Google News

İl Müdürlüğü “Batman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’müze hitaben SES Batman Şubesi tarafından bazı basın organları aracılığı ile yapılan yersiz, mesnetsiz ithamlar dezavantajlı kesimlere hizmet sunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzü hedef almıştır. Herhangi bir somut belgeye dayandırılmaksızın sadece soyut ithamlardan ibaret haksız isnatlar içeren iddialarla ilgili açıklama gereği duyulmuştur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalarımız ile ilgili açıklamalar aşağıda belirtilmektedir. Öncelikle Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde ilimizde de Batman Valiliğimiz bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üstü yaşlılarımıza hizmet götürmek için kurulmuştur. Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yaşlılarımıza mesai mevhumu gözetmeksizin talepleri yerine getirilip, devletimizin sunmuş olduğu hizmetler düzenli ve etkin biçimde yerine getirilmektedir. Bu hizmet yerine getirilirken personellerimize Sağlık Bakanlığı’nın belirtmiş olduğu Covid 19 (koronavirüs) ile ilgili gerekli olan tedbirlerden sosyal mesafenin korunması, ayrıca gerekli olan koruyucu ekipmanlar temin edilerek kendilerine verilmiştir. Hizmet yerine getirilmeden önce ilgili idarecilerimiz tarafından bu grupta görevli personellere bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce bu hususta, Sağlık Bakanlığımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından yayınlanan rehberler doğrultusunda alınması gereken tedbirler kurumumuzda alınmakta ve personellerimize bu konuda bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu güne kadar personellerimiz ile ilgili yapılan tasarruflar birim ve kuruluş değişiklikleri ile ilgili görevin getirdiği uzmanlık, bilgi, beceri, donanım ve ihtiyacı gözetilerek kurumun iş ve işleyişine uygun olarak görevlendirilmişlerdir. Personellerimizin sendika, vakıf, dernek vb. sivil toplum kuruluşlarına üyelikleri ile ilgili herhangi bir ayırım gözetilmeden görevlendirmeler yapılmaktadır. Kurumumuzun vermiş olduğu hizmetlerin yerine getirilmesinde başvuran müracaatçılar arasında herhangi bir ayırım gözetmeksizin şartları uygun olan tüm vatandaşlarımız hizmet modellerimizden, hizmet standartlarımız çerçevesinde faydalanmaktadır. Hizmetlerin hizmet standartları çerçevesinde vatandaşa ulaştırılması yönünde Türkiye’de sayılı iller arasında yer almaktayız. Bu doğrultuda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve Valiliğimizin koordinasyonunda İl Müdürlüğümüzce ortaklaşa yürütülen çalışmalarda hizmetlerin aksatılmadan bireyi ve aileyi güçlendirerek sosyal hizmetleri sunmak sosyo-ekonomik olarak vatandaşlarımızı desteklemek ve hizmetlerin sunulması yönünde zaman kaybetmeden yerine getirilmesinde gerekli özen gösterilmektedir.
Görüldüğü üzere SES Batman Şubesi tarafından kamuoyuna yapılan açıklama, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve çalışanlarını itibarsızlaştırmaya, küçük düşürmeye yönelik olup hiçbir iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır
” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete