GÜNDEM

İL MÜDÜRÜ GÜL “SON GÜN 29 ŞUBAT”

Bilim-Sanayi Müdürü Hasan Gül, ölçü aletlerinin periyodik muayenesi, sayaç bakımı ve taksimetre muayenesi konularında mükelleflere önemli hatırlatmalarda bulundu.

İL MÜDÜRÜ GÜL “SON GÜN 29 ŞUBAT”
22-01-2016 19:46
Google News

TARTI MUAYENELERİ İÇİN SON TARİH 29 ŞUBAT 2016

İl Müdürü Hasan Gül, ölçü ve ölçü aletlerinin belirli sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulması gerektiğini belirterek, damga süreleri dolmuş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin 1 Ocak–29 Şubat tarihleri arasında yaptırılmasını istedi.

Tartım kapasitesi 2000 kilogramın üzerinde olan otomatik olmayan tartı ile diğer tartı aletlerinin İl Müdürlüklerince, otomatik tartı aletleri, tartım kapasitesi 2000 kilograma kadar çıkan aletlerin Yetkili Muayene Servislerince yapılacağını açıklayan İl Müdürü Hasan Gül, tartım kapasitesi 2000 kilograma kadar (2000 kg dahil) III ve IV. sınıf otomatik olmayan III ve IV. sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kilograma kadar (2000 kg dahil) mekanik tartı aletlerinden, masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve ibreli terazilerin Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurlarınca muayene edileceğini açıkladı.

SAYAÇ MUAYENELERİ 29 ŞUBAT’TA SON

Ölçü ve ölçü aletlerinin muayenesi için de 29 Şubat’ın son gün olduğunu belirten İl Müdürü Gül “Hassas kütle ölçüleri, 5 kilodan yukarı kütle ölçüleri, hububat muayene aletleri,  demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, naklimetre, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı (LPG) sayaçlarının periyodik muayenelerinin 2 iki yılda bir, elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir yaptırılması zorunludur. Ölçü ve ölçü aletlerinden muayene ve damgalama süresi dolanların en geç 29 Şubat’a kadar İl Müdürlüğü, Yetkili Muayene Servisleri ve Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

TAKSİMETRE MUAYENELERİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Bilim-Sanayi İl Müdürü Hasan Gül, taksimetrelerin 2 yılda bir muayene edilmesi gerektiğini belirterek, muayene ve damgalama süresi biten taksimetreler için en geç 29 Şubat’a kadar ilgili kuruma müracaat edilmesi uyarısında bulundu. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?